Политика

Инициативният комитет зад Мая Манолова иска касиране на изборите в София! ВИДЕО

Инициативният комитет зад Мая Манолова иска касиране на изборите в София! ВИДЕО

 

e317f7d46b094c9fbbc417dcda672f76-IMG_4816

„След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за кмет на София.“ Това заяви късно снощи председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров.

 

 

„Пожелах да има открити и честни избори, така както досега ние водехме кампанията. За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес“, обясни Вапцаров.

 

 

По думите му той е пожелал да влезе в зала „Арена Армеец“, където към момента са се броели гласовете от втория тур на изборите в София. Никола Вапцаров е поискал да влезе като председател на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

 

 

„Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си“, обясни председателят на Инициативния комитет на Манолова.

 

 

„Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес“, допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването.

 

 

 

Пак късно снощи стана ясно, че близо 12 на сто от протоколите на секционните избирателни комисии в София вече са обработени от общинската и според тях разликата между спечелилата четвърти мандат Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и опонентката й Мая Манолова е в рамките на статистическата грешка – около 3%.

 

 

Тези данни не кореспондират с първоначалните, дадени от екзит половете на социолозите, които сочеха над 12 на сто разлика и които и редакцията на Lupa.bg публикува.

 

 

Според протоколите до момента Фандъкова получава 49,15 % от столичните гласове днес, а Манолова – 45,44 %. Квадратчето „Не подкрепям никого“ е било отбелязано от 5,41 на сто от избирателите.

 

 

 

Дир БГ, Лупа БГ

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024