ОБЩЕСТВО

Легендарен актьор от филма „Вчера“ не се предаде и превъзмогна опасна болест

Легендарен актьор от филма „Вчера“ не се предаде и превъзмогна опасна болест

Image_7477295_308_0

 

 

 

Популярният актьор Георги Стайков не е склонен да се предава пред коварното заболяване, с което бе диагностициран – множествената склероза. През лятото той положи много усилия, за да потисне симптомите, и първите резултати вече са налице. Сега пак е пъргав и във форма, пише „Уикенд”.

 

 

 

„На 15 май имах представление. Излязох на сцената да се поклоня пред публиката и не успях. Веднага ме приеха в „Бургасмед”, а след това отидох и в „Софиямед”. После ме пък пое много добър специалист, който направи чудеса с мен. Ходих с патерици месец и половина, а след адекватните терапия и раздвижване вече се справям и без помощни средства”, сподели пред наш репортер актьорът легенда, който през 2019-а навърши 55 години.

 

 

 

И допълни, че в момента се снима в италиански филм, а играе и в едно представление на Бургаския театър. Директорът на крайморския храм на Мелпомена, в чиято трупа е на щат в последно време, обещал да не го натоварва с нови роли до февруари. Дотогава Стайков ще гледа да е възвърнал силите си на 100%.

 

 
Кризата, която вкара през пролетта по болници звездата от „Вчера”, „Нощем по покривите” и „А сега накъде”, започна със събиране на границите на кръвното. Първоначално съмненията бяха, че артистът е получил инсулт, но впоследствие те се опровергаха. „Това, което ми се случи, ме изплаши, даде ми знак, че човек трябва да внимава. Сега правя всичко възможно, за да не изпадам отново в същата ситуация. Не ми останаха вече много пороци. Лекарите ми препоръчаха да намаля твърдия алкохол”, разправя Георги.

 

 

 
В последните 3 десетилетия той живя и работи и у нас, и зад граница. Стайков напусна България в зората на демокрацията на върха на славата си. Зад гърба си тогава имаше десетина филма и минаваше за най-снимания млад артист в родното ни кино. Бе получил и назначение в Народния театър, но така и не започна работа там.

 

 

 

„Всички в онзи период ми казваха ти си луд, ти си авантюрист. Как можа да заминеш точно когато беше най-търсен? Защо да съм авантюрист?! Задействаха ми се нещата в чужбина, не виждам нищо авантюристично в това, че тръгнах”, коментира талантливият чаровник.

 

 
През 90-те домът му беше в Лондон. В английската столица той изкара школа за фотографи и няколко години снима реклами. Впоследствие хвана самолета за Швеция. В скандинавската държава кариерата му се разви отлично, там роденият в Търново артист участваше в по 3 филма годишно. Шведите го наеха дори за трилогията „Милениум” – екранизация по романите Стиг Ларшон.

 

 
От десетина години Стайков пак живее в България. Щастлив е със студентската си любов Асения, която направи своя трета съпруга. Двамата са се установили в Бургас, но имат и дом в Копривщица, където прекарват доста от времето си.

 

Уикенд, Narod.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024