ИНЦИДЕНТИ

Нов скандал в забавачка: 5-годишно натирено да мие тоалетни, не искало да спи

Нов скандал в забавачка: 5-годишно натирено да мие тоалетни, не искало да спи

640_дг мир

 

 

Пореден скандал с малтретирано дете в забавачка шокира хиляди родители и педагози. 5-годишно хлапе в детска градина в Пловдив е било наказвано да мие тоалетните и да не закусва, защото отказвало да спи следобед, пише Лупа.БГ

 

 

Шокиращата информация са споделили родителите пред директорката на една от най-модерните забавачки в града – ДГ„Мир” Светлана Джаникян. Историята е от миналата година.  

 

 

Въпросната възпитателка сметнала, че чистенето на санитарните помещения не е достатъчно наказание за детето и затова измислила и друго – да го оставя да стои право и да гледа, докато другите похапват закуските си.

 

 

Заради грозната случка, общинари от отдел „Образование“ ще извършат проверка в детското заведение следващата седмица въз основа на докладна, подадена от директорката заедно с писмени обяснения от персонала и молба за напускане на жената, срещу която са обвиненията.

 

 

По случая е свикана и родителска среща, която е протекла скандално – стигнало се е до обвинения, закани и обиди между ръководството, персонала и родителите. В детската градина не спира напрежението заради гафа с детето – педагози пишат писма до институциите в подкрепа на персонала, а родителите се оплакват от възпитателите в градината.  

 

 

 

Зам.-ресорният кмет от общината Стефан Стоянов коментира случая. Той е категоричен, че е недопустима подобна ситуация в детско заведение.

 

 

„Има притеснителни сигнали, има оплакване от едно от семействата, че дете е било наказвано, и то системно, което е абсолютно недопустимо. Не е възможно в XXI век, в образователна институция да бъдат унижавани децата. Не е редно по никакъв начин“, категоричен е той.

 

 

Наказваното дете е проявявало агресия към останалите в групата, разказват някои родители. Стоянов обаче е категоричен, че дори някое дете да е по-буйно, това не е аргумент да бъде наказвано и да бъде лишавано от нормално пребиваване в детската градина.

 

 

Само преди ден гръмна скандала с 1-годишното момиченце, шамаросвано и наричано „мръсница“ в 27-ма детска градина в столицата.

 

Лупа БГ, Марица

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024