ИНЦИДЕНТИ

Пловдивчанка реши да прояви милостиня в гробищен парк, но се забърка в истински трилър

Пловдивчанка реши да прояви милостиня в гробищен парк, но се забърка в истински трилър

трилър915071

 

 

Пловдивчанка реши да прояви милостиня в траурния парк, но се забърка в трилър, достоен за екранизация, който завърши с присъда, пише Plovdiv24.bg.

 

Случката се разиграла на девети ноември. Тогава 82-годишната жена била на Централни гробищата. След посещението си отишла на автобусната спирка на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Докато чакала автобуса, в ръце държала дамската си чанта, в която имала 90 лева.

 

Изведнъж към нея се приближила друга жена, която ѝ поискала пари за хляб. Пловдивчанката решила да ѝ помогне и да ѝ даде 1 лев. Тя отворила дамската си чанта и извадила от нея портмонето си. В момента, в който пострадалата отворила ципа на портмонето, подсъдимата, която през това време следяла за движенията й, много бързо и със сила издърпала портмонето от ръцете й и хукнала да бяга към центъра.

 
Пострадалата веднага започнала да вика за помощ: „Дръжте я, взеха ми портмонето“. В този момент в района на спирката с велосипеди се приближили двама млади влюбени. Вниманието им било привлечено от виковете на жената. Те видели как подсъдимата се отдалечава с откраднатата вещ. Момчето веднага последвало крадлата, а момичето останала при пострадалата. Да гони подсъдимата се впуснал и неустановен в хода на разследването гражданин.

 

Джебчийката установила, че може да бъде заловена и рязко сменила посоката, като започнала да бяга в първата глуха улица, която отвеждала до Т-образно кръстовище. Тя пресякла бул. „Източен“, като продължила да бяга между автомобилите и сградите. След нея тичали другите двама.

 

Крадлата преминала покрай мъж и жена, които се разхождали по тротоара. Мъжът бил служител в сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ. Когато видял какво се случва, той веднага разбрал, че става въпрос за преследване и побягнал след тях.

 

Докато бягала подсъдимата успяла да извади паричната сума от портмонето и да я хвърли на скрито място, на което впоследствие да се върне и да вземе. В уплах тя хвърлила и портмонето на земята.

 

То било взето от един от преследвачите. Той видял че няма пари, но се върнал при пострадалата, за да ѝ го върне. Момчето с колелото успяло да догони подсъдимата и да я спре.

 

Минута по-късно към тях се приближил и полицаят. Той се легитимирал, придружил всички до спирката, където станал грабежът и се обадил на тел. 112. Всички се явили в VІ РУ за изясняване на случая, като подсъдимата била задържана за 24 часа.

 

По-късно жената била изправена пред съда с обвинения за грабеж. Там жената признала изцяло вината си и фактите от обвинителния акт, което ѝ гарантира редукция на присъдата с 1/3. Тъй като била с чисто съдебно минало, в лошо материално положение и изразила съжаление за стореното, съдът ѝ наложил условно наказание – две години „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от четири години. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред окръжния съд.

 

Plovdiv24.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024