Политика

ГЕРБ внасят проектозакон, с който горенето на отпадъци ще стане престъпление! Важи за хората, но дали и за фирмите?!

ГЕРБ внасят проектозакон, с който горенето на отпадъци ще стане престъпление! Важи за хората, но дали и за фирмите?!

баклу (1)

 

 

 

Група народни представители от ГЕРБ ще внесат във вторник искане за закон, свързан със санкции срещу горенето на отпадъците.
Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от “Фокус”.

 

 

“В последните дни има значителни превишения, а най-големите бяха в неделя вечерта. Ясно е, че не трафикът е виновен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците. Знаете, че по отношение на отоплението с твърдо битово гориво предприемаме мерки и апелираме към хората, които се отопляват с дърва и въглища, да се включат в проектите на Столична община за осигуряване на безплатна подмяна на отоплението с по-екологично”, обясни тя.

 

 

„В същото време горенето на отпадъци е също голям проблем в някои райони като “Красна поляна”. Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа”, добави Фандъкова.

 

 

„Заедно с инициативния комитет в “Красна поляна” поискахме тази промяна. Във вторник група народни представители от ГЕРБ ще внесат искането ми за промяна на закона, за да може да има по-сериозни, по-строги санкции, така че да не може да се горят отпадъци и това да стане престъпление”, коментира още кметът на София.

 

 

От думите на Фандъкова обаче не става ясно дали крутата мярка ще се отнася само до хората, или и до фирмите, които горят отпадъци.

 

 

Този въпрос предстои да разберем.

 

 

 

На територията на Столична община за днес и утре е обявен жълт код за опасни мъгли, каза заместник-кметът Йоана Христова и заяви, че предстои да се обсъди възможността утре в София да се въведе т.нар. „зелен билет“, съобщи БНР. 

 Въздухът в София е замърсен с фини прахови частици в пъти над допустимите норми, сочи справка в платформата airsofia.info.
ОТ ФОРУМИТЕ:
Много искам да видя как МИЛИЦИОНЕРИТЕ ще глобяват „електората“ си за горене на отпадъци… МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
В 21-ви век при наличие на газ и климатици, тия ми говорят за твърдо гориво… ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ!!!
Я има, я не 500 човека в цяла София дето да се греят на твърдо гориво… Циганските махали също не са от вчера и също така те винаги са горяли отпадъци!!!
Отворете си очите ЗАГУБЕНЯЦИ, за ваше добро е, вие ще се изтровите в собствените си гомна!!!
Фокус, БНР, Оф нюз,

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024