Политика

Дариткова: „Тонът в изказа на президента не е институционален“… А интересно какъв е изказът на Борисов?

Дариткова: „Тонът в изказа на президента не е институционален“… А интересно какъв е изказът на Борисов?

дарит768x432

 

 

И Дариткова, новият Цветанов се включи в хора и воя срещу президента. В типичния за гербаджиите стил, че който не ги харесва и не одобрява безпрекословно действията им, е враг на народа – позната формула от практиката на фашизма, комунизма и всички останали тиранични диктатури.

 

 

Мненията, различни от становищата на Борисов и ортаците му, не могат да бъдат продуктивни и конструктивни, дори когато е очевидно, че ГЕРБ и коалиционните им партньори влачат държавата към дъното, но никой, дори и държавният глава няма право да произнася истината на глас. Вижте какво е казала Дариткова:

 

“Тонът и в Народното събрание, и в изказа на президента не са институционални. Имам големи притеснения по отношение на това, което генерираме като модел на поведение сред българските граждани от парламента“, коментира Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ, в предаването „Неделя 150“ на БНР. „Не се печели политически дивидент от това да обругаваш своите противници.

 

 

Всички трябва да сме ангажирани да намалим агресията в обществото. Отговорността на всички парламентарни групи е много голяма. Трябва да търсим и начин да подобрим доверието в институциите, а когато те се противопоставят една на друга отново с цел печелене на политически дивидент – това не носи полза за никого“, коментира още Дариткова.

 

Не е ясно как ще се подобри доверието в институциите, които, макар и задръстени с многобройна армия от чиновници, работят все по-лошо и неефективно. Дариткова е лекар и би трябвало да е наясно, че общественото здраве е като здравето на човешкия организъм и ако няма превенция и здравословен начин на живот, компетентна диагностика и оптимално лечение, изходът е летален.

Любомир Кольовски
Любо Кольовски
Апропо, ако тонът на президента не е институционален, интересно какъв е тонът на премиера Борисов, когото Дариткова разсеяно пропуска да коментира…

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024