Политика

Николай Малинов: Путин разбира много добре и гледа по различен начин на властите и на народа ни

Николай Малинов: Путин разбира много добре и гледа по различен начин на властите и на народа ни

ники1575875157

 

 

 

„Продължавам да съм учуден и обиден за обвинението в шпионаж. Това, което мисля аз, го мислят още поне 1 млн. българи. Съдът е този, който решава, дали ще бъда пуснат в Русия, за да си взема наградата. От къде накъде някой ще ме нарича шпионин? Само съдът има право да го направи. Аз твърдя, че не съм шпионин и съдът ще го докаже“. Това каза Николай Малинов, председател на движение „Русофили“, пред БТВ.

 

„Българското правителство, парламентът и президентът взеха сдържана позиция по моя случай, което беше правилно в случая. Русия желае и продължава да развива добросъседски взаимоотношения на взаимна изгода. С Путин говорихме за русофилството и за българо-руските отношения.

 

 

Казах на Владимир Путин, че темата с газа е въпрос на Министерския съвет. Проблемът е много по-голям – как Европа се отнася към Русия. Смятам за моя победа това, че Владимир Путин гледа по различен начин на властите и на народа ни“, коментира Малинов.

 

 
„От движение „Русофили“ не сме се занимавали с партийно строителство. Аз не съм от хората, които не искат да се превърнем в партия. Ние имаме различни проекти и мнения, които се отстояват.

 

 

 

Когато се върнах на 5-и ноември от Москва, казах, че няма как Русия да не изгони наш дипломат от страната си. Изгонването на дипломат било реципрочно действие.  Много добър знак е срещата между руския посланик и Бойко Борисов, за да обсъдят детайлите след изгонването на дипломата ни“, каза още Малинов.

 

 

Винаги съм отстоявал и ще отстоявам интересите на България, зави Николай Малинов.

 

Според Николай Малинов Русия желае и продължава да развива добросъседски отношения с България. Наградата му, връчена му от страна на президента Владимир Путин, е знак към страната ни.

 

 

 

Размаханият пръст от руския президент за „Турски поток“ Николай Малинов тълкува като ясно разграничаване от страна на руските власти между българските власти и българите.

 

 

 

Председателят на Русофили би съдействал президентът Владимир Путин да дойде догодина в България. Не познавам Емилиян Гебрев, нямам интерес към този бизнес и не го разбирам, каза още Малинов.

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024