Политика

Борисов заговори за оставка на Нено Димов, преди това ще бъде обсъдено с коалиционните партньори

Борисов заговори за оставка на Нено Димов, преди това ще бъде обсъдено с коалиционните партньори

аут4493c33b1b2d39c78c4257130c851af5

 

 

Премиерът Борисов заговори за оставка на министъра на околната среда Нено Димов. Борисов посочи, че ако има такова решение, то преди това ще бъде обсъдено с коалиционните партньори. Това заяви той пред медиите след края на Консултативния съвет в президентството днес, пише Блиц.

 

 

 

„Борбата с корупцията има материално измерение. Прокурорите са господари на производството. Моите поздравления за работата им“, заяви премиерът по повод акцията на прокуратурата днес в Перник.

Колегите от МВР и ДАНС работиха активно седмици наред, добави още той.

 

 

Борисов обяви косвено, че бившата областна управителка на ГЕРБ в Перник Ирена Соколова, която е задържана заедно с бившия шеф на ВиК дружеството в града, е аут от партията.

 

 

Министър-председателят потвърди, че тя е била задържана, а на въпроса дали ще иска тя да бъде отстранена от ГЕРБ, отговори: „Няма значение дали е от ГЕРБ, БСП или някоя друга партия. Има свършена и несвършена работа“. Попитан дали е вярна информацията, че и екскметицата Вяра Церовска също е с белезници, премиерът не отрече, пише Лупа БГ.

 

 

Иначе призова да се изчака краят на спецакцията в Перник, като уточни, че тя е започнала тази сутрин в 5 сутринта и е плод на дълги седмици разработки и събиране на факти и доказателства от службите под надзора на прокуратурата.

 

 

„Моята работа е да осугиря условия на службите да проведат такава операция. Имат пълната свобода“, добави Борисов.

 

 

„Ще си отидат от ГЕРБ. Оттук нататък какво повече да направя?“, каза още той по повод въпросите за арестите на Церовска и Соколова, която е и шеф на ГЕРБ-Жени.

 

 

А за заседанието на КСНС при президента Румен Радев, министър-председателят коментира, че всички присъствали на него са се обединили около тезата, че трябва да има дипломатически средства за разрешаване на кризата в Близкия Изток. И добави: „Няма такава връзка между ликвидирания ирански генерал Касем Солеймани и атентата в Сарафово. Има само препратки от чужди медии. Колкото по-тихи и внимателни, толкова по-добре. Страшно много хора са наранени. Мир и дипломация, това е нашият призив“.

 

 

Според Борисов заплаха за сигурността на България има, както има и за всички страни в света, след изострената военна ситуация в Близкият Изток. Много беше лесно на Консултативен съвет, защо всички бяхме единодушни по докладите. Трябва да се търси дълготраен мир в региона, каза още премиерът.

 

Лупа БГ, Канал 3, Блиц

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024