Политика

В момента сме свидетели на разграждане на държавността! При импийчмънт рейтингът на Радев ще стане от 60 на 80%

В момента сме свидетели на разграждане на държавността! При импийчмънт рейтингът на Радев ще стане от 60 на 80%

 

big_101

 

Ако тръгне процедура, рейтингът му ще стане от 60 на 80%. Така началникът на кабинета на президента – Калоян Методиев, отговори на въпрос дали Румен Радев се страхува от импийчмънт.

 

В „Лице в лице“ по БТВ Методиев обяви, че няма официална позиция на институцията по разпространените от прокуратурата записи от специални разузнавателни средства (СРС). В тях се чува глас, за който обвинението твърди, че е вероятно на президента. Гласът казва на командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков да го държи в течение за документите по разследване на антикорупционната комисия за г-жа Д.Р, пише offnews.bg.

 

„Въпросителните са една страница, а отговорите са нула“, каза още Методиев в коментар на записите и искането на главния прокурор Иван Гешев Конституционният съд да тълкува може ли да разследва държавния глава. По думите му всичко е в много суров вид и с много условности.

 

 

На въпрос защо Гешев прави това сега той отвърна: „Нямам обяснение. Най-вероятно става въпрос за това разследване или нещо друго.“ И добави: „Нямаме убийство, корупция, нещо за милиони и форсмажорно, което да налага това. Нещата се развиват в мълниеносен порядък.“

 

 

На въпрос за започнатия от държавния глава дебат за промени в конституцията той каза, че целта им е „оптимизация на начина на функциониране на държавата и по-бързо решаване на проблемите в нея“. Попитан дали ще има диалог между държавния глава и главния прокурор по темата, той обяви: „Трябва да има. Ако не си говорят главните мъже в държавата, навлизаме във война и не се знае какво ще се роди от тази криза.“

 

 

 

 

Ето част от това, което още заяви Калоян Методиев:

 

 

„Оценката ми като политолог, а не като началник на кабинета на президента. В момента сме свидетели на разграждане на държавността.

 

 

Става въпрос за записи, включващи действащ президент, действащ  държавен глава. От друга страна в самата държава гърми криза след криза, буквално изключват като на болен човек един по един органите, различните системи, свързани с вода, въздух, функциониране на управлението, на отпадъци. Слуховете за различни проблеми, свързани с една  или друга институция, институциална война, която очевидно тръгва, и се насажда напрежение в държавата.

 

 

 

Създават се условия за една перфектна буря, казано по-разговорно, една мътна вода. Кой какво ще прави с тази мътна вода, е отделен въпрос. Като политолог казвам, че кризата е възможност.

Очевидно сме влезли в една криза, какво ще се роди от нея, как ще се развиват нещата, е въпрос на близко бъдеще.”

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024