Политика

Първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз трябва да участвам във вота на недоверие

Първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз трябва да участвам във вота на недоверие

 

язовиро640_1578993435

 

Притеснява ме вотът на недоверие, призна министърът на околната среда и водите Емил Димитров. От ден министър, а вече атакуван с вот на недоверие. В такова положение се оказа новият министър на околната среда.

 

 
На този фон Ревизово сподели: „Мен лично ме притеснява, първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз трябва да участвам във вота на недоверие“.

 

 
Той допълни, че още вчера, след като положи клетва като министър, е получил първите си задачи от премиера Бойко Борисов, с които веднага се е заел.

 

 
„Изпратих хора на проверки за депата в страната. Вчера се наложи от Пловдив да пращам хора в Стара Загора, за да могат те да вземат пробите“, обясни Емил Димитров.
 

 

Той посочи, че по време на дебата за вота на недоверие ще коментира парите, които са осигурени за ВиК сектора. „Достатъчно много пари, които асоциации, служби не се ангажират да усвояват. Ако пропуснеш някакви пари от Европа, защо?“, риторично попита Димитров.

 

 

 

Министърът коментира и проблема с водата в Шумен. „Аз съм влязъл депутат от Шумен, единият захранва Варна и Бургас, другият Шумен. Знам откъде са тръбите, къде е прочутата станция „1300“, където пречиства водата и я хлорира. Ще направя всичко възможно, ще обиколя всичките язовири“, допълни още министърът.

 

 
Той обясни, че премиерът трябва да обяви вариантите за решение на проблема в Перник. „За мен беше да подготвя какви финансови средства могат да се заделят за Перник. Изготвил съм справка. Днес трябва да му докладвам“, заяви още Емил Димитров.

 

 

 

 

Димитров обясни, че ще предприеме всички мерки, за да запознае премиера своевременно за състоянието на язовирите в страната. „Ще обиколя цялата страна, за да го информирам къде какви са проблемите“, посочи министър Димитров, цитиран от Новини. бг.

 

 

 

 

Той каза още, че вчера е командировал хора от Пловдив в Стара Загора за проверка на депата в страната, за да съдействат по образувани от прокуратурата досъдебни производства.

 

 

 

 

Относно липсата на вода в редица населени места в страната министър Димитров посочи, че местната власт и ВиК дружествата не са направили достатъчно, за да усвоят европейските средства, които Министерството на околната среда и водите е осигурило.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024