ОБЩЕСТВО

Сблъсък с полицията пред парламента! Хиляди искат оставка на правителството! СНИМКИ

Сблъсък с полицията пред парламента! Хиляди искат оставка на правителството! СНИМКИ

pro_restor
Хиляди се събраха на протест срещу правителството и Наредба № Н 18 пред парламента. Малко след 12:30 те успяха да блокират движението по бул. „Руски“ и се стигна до сблъсъци с жандармерията. Протестиращите бяха спрени с жива верига пред парадния вход на Народното събрание. Те скандират: “Оставка на правителството Борисов 3”.

Основната маса от протестиращи са привърженици на партия “Възраждане” с лидер Костадин Костадинов. На протеста има представители и на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, гражданска платформа “Изправи се.бг” на Мая Манолова и други. Депутати разпознаха сред първите редици и активисти на “Атака”.

 

хилядиphpwrnfjp_800x

 

Малко преди 13 часа днес дойдоха още три автобуса с жандармерия, които да подкрепят колегите, сред които има и части за борба с безредици на полицията. НСО също израти подкрепления. Полицията извади и нов атобус с кула с камери за видеонаблюдение.

Депутати твърдят, че хората са около 3500.

Квесторите предупреждават депутати и служители на парламента да не стоят пред прозорците.

Протестът се отправи към Министерския съвет.

 

 

 

Преди два дни „Възраждане“ организира друг протист пред Министерството на регионално развитие и благоустройство с искане за оставките на министрите на регионално развитие и благоустройство Петя Аврамова и зам. министъра Николай Нанков. Тогава протестиращите атакуваха сградата на ведомството, а полицията използва лютив спрей. Пострадаха около 40 граждани и двама полицаи.

 

 

Не ясно и защо протестират ресторантьорите, след като властта вече отложи с половин година прилагането на наредбата за касовите апарати.

 

Ресторантьори и хотелиери пробиха полицейския кордон и блокираха движението на булевард ”Цар Освободител”. Стигна се до сблъсъци с полицията. Демонстрантите искат оставка на правителството.

Те протестират против наредбата за касовите апарати, която трябва да въведе нов софтуер, свързан с Националната агенция за приходите.

 

хиляди2112082519

 

Според снощното споразумение, постигнато по настояване на премиера Бойко Борисов, Наредба Н-18 за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца. Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС.

 

Депутати от левицата излязоха при протестиращите, а Корнелия Нинова написа във Фейсбук следното:

 

„Днес парламентарната група на „БСП за България“ се включи в протеста с искане за оставка на вредното правителство на Бойко Борисов.

Истинският вот на недоверие се състоя извън парламента. Исканията на хората са справедливи. Ние ги подкрепяме. Нека всички недоволни да се обединим и продължим. Промяната е възможна. Тя е в нашите ръце.“

Хотелиерите и ресторантьорите имаха предвиден протест, който трябваше да отпадне заради договореното вчера 6-месечно отлагане на Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите.

След срещата Владислав Горанов каза, че при отлагането на Наредбата, която притеснява бранша, първите три месеца ще бъдат използвани за съвместна работа с експертите на съответните организации и НАП. Това се прави с цел да се постигне изясняване на неяснотите, за което претендира бизнесът, предава Нова тв.

Министърът на финансите обеща, че в следващите седмици ще бъдат проведени и срещи по отношение на режима за запечатване на търговските обекти.

 

Източници: Нова ТВ, „Епицентър“, Оф нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024