Политика

Менда Стоянова: Поведението на президента е шизофренно, речта му бе призив за сваляне на кабинета

Менда Стоянова: Поведението на президента е шизофренно, речта му бе призив за сваляне на кабинета

 

big_11

 

Не сме обсъждали в групата идеята за импийчмънт на президента Румен Радев. Ще изчакаме да видим какво ще реши Конституционния съд. В чисто политически план ние сме обявили импийчмънт на президента още преди 3 години, пише Novini.bg.

 

 

Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, която коментира обръщението на президента Радев, с което той сне доверието си от кабинета „Борисов 3“.

 

 

„Речта му бе призив за сваляне на правителството. Той обяви война. Не може да говори за разпад на държавата. Това са внушение, които не отговарят на истината. Качеството на живот се повишава, не толкова бързо, колкото на всички ни се иска, но се повишава.

 

 

 

Ние с Румен Радев не сме провели една нормална среща, на която да има диалог. Аз лично съм търсила среща с президента, но такава ми бе отказана. Как да говоря после за доверие? За мен президентът изпада в шизофренно състояние. Ето вчера имаше среща с японска делегация и обясняваше колко добре се развиват нещата в България. На следващата среща обаче ще обяви, че държавата е в разпад“, даде пример Стоянова.

 

 

„В речта си той направи още няколко внушения, които нямат нищо общо с истината. Той говори за реформа във валутния борд заради влизането ни в чакалнята на Еврозоната. Това е квалификация, която е подвеждаща.

 

 

Някой е подвел президента, защото ясно и категорично заявихме, че няма да има реформа на валутния борд. Решението на Народното събрание е равно на закон. Ние решихме, че влизането в еврозоната ще стане само при курс от 1.95583 лева за евро“, категорична бе Менда Стоянова.

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024