ОБЩЕСТВО

Николай Банев съди България в Страсбург и пише от ареста: Завръщам се!

Николай Банев съди България в Страсбург и пише от ареста: Завръщам се!

4f73f179946f113e2409acd1bc155b86

 

 

Интервюта в съдебна зала са давани нееднократно и досега не е било проблем това да се случи. От друга страна пък позволиха на Николай Банев да се види децата си. Той винаги е открит да говори и за приватизацията, и за делото си. Това заяви пред Би Ти Ви адвокатът на Николай Банев – Христо Ботев.

 

 

По делото няма нито един документ, който да свидетелства за злоупотреба, закононарушение или ощетяване на държавния бюджет, имащ връзка с някого от тримата членове на семейната организирана престъпна дейност (в нея влизат той, Евгения Банева и майка му Мария б.р.), коментира самият Николай Банев в писмен отговор на въпроси, пратени до него в затвора от телевизията.

 

 

 

Адв. Христо Ботев

 

 

По делото има много хартия и нищо конкретно. В момента в съда са едни данъчни престъпления и организирана престъпна група, уточни адвокатът. Аз съм „за“ всякакво разследване, каза още той.

 

 

„Империята Баневи се завръща“ – такава заявка даде от ареста бизнесменът Николай Банев, обвинен за организирана престъпна група заедно със съпругата си и с майка си.

 

 

„Българската приватизация беше неизбежен процес… Главният прокурор и ДАНС имат скромен капацитет да извършат такъв, наречен „цялостен“ преглед на толкова многолик и специфичен за различните отрасли на икономиката процес“, пише от затвора Банев.

 

 

„Лично за мен… сериозен и задълбочен анализ на договорните неизпълнения и на отговорните държавни и местни институции в следприватизационния договорен период, ще бъде едно удовлетворение и изчистване на опетненото ми име.

 

Но реализацията на тази потенциална възможност приемам с недоверие и повече от скептично. Може би в момента се цели повторна приватизация да се извърши. С промени в законодателството“, допълва той.

 

Би ти ви, Лупа БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024