ОБЩЕСТВО

Арестуваха четирима тираджии! Вместо у дома с карантина, отишли да се черпят в заведение

Арестуваха четирима тираджии! Вместо у дома с карантина, отишли да се черпят в заведение

arestuvaha-tiradjii-vmesto-u-doma-bili-na-zavedenie-1

 

 

Четирима шофьори на тирове в Сливница са арестувани за нарушаване на домашната карантина и са принудително заведени в домовете им. Въпреки че е трябвало да не излизат, те са били в заведение в града.

 

 

Това заяви на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 проф. Венцислав Мутафчийски.

 

 

Трима пациенти от последните 8 случая с коронавирус у нас са в болница, останалите са под домашна карантина. В България заразените с коронавирус са 31.

 

 

 

От установените вчера осем случая, трима са хоспитализирани в болница, а другите са с много леки симптоми или нямат такива. Възрастовите характеристики са най-разнообразни. На 24 години е най-младият пациент, а на 80 г. – най-възрастният, който е настанен в „Пирогов“.

 

Двама вече починаха – съпрузите, настанени в Пирогов.

 

 

Няколко нощни заведения в центъра на София и в „Студентски град“ са работили през изминалата нощ въпреки забраната. Те са били проверени от екипи на РЗИ и МВР, наложени са им актове и са затворени, предаде БНР.

 

 

 

През цялата нощ екипи на Първо и Седмо районни полицейски управления в София заедно с екипи на РЗИ в града са извършали проверки в столицата. Установени са няколко заведения в София, които въпреки наложените забрани са работили и в тях е имало посетители.

 

 

Заради обявеното вчера у нас и в някои европейски страни извънредно положение и предприетите противоепидемични мерки, Министерството на външните работи препоръча ограничаване на пътуванията в чужбина, освен в случаите, в които това е крайно необходимо. Министерството е променило риска за пътуване до 13 държави. Рискът се оценява по 5-степенна скала.

 

Факти БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024