Политика

Плевнелиев: Русия не ни е освободила, тя ни е окупирала. Радев цели да вземе властта и да управлява

Плевнелиев: Русия не ни е освободила, тя ни е окупирала. Радев цели да вземе властта и да управлява

 

Роско44051_cbZFqQEw7FQVw7zUNUg4G35GmRidCt

 

 

„Случващото се в света е студен мир, защото има методи на конфронтация, дестабилизация и замразени конфликти.“ Това каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ  Росен Плевнелиев.

 

 

Според него и САЩ и Европа са се отдръпнали от ситуацията в Близкия Изток. „А това, което се случва там, определя бъдещето на Европейския съюз (ЕС)“, казва Плевнелиев.

 

 

 

 

 

Той посочи, че кризите се развиват една след друга. И постигнатото примирие между турския и руския президенти – Реджеп Таип Ердоган и Владимир Путин – няма да бъде трайно.

 

 

 

„Институциите на международния правов ред не сработват. Генералният секретар на ООН води статистика на конфликтите, но нищо не се прави за решаването им.

 

 

 

България стои доста добре на фона на това, какво е правила в миналото. Днес страната ни е проактивна и това се оценява от всички, особено от Гърция и Турция. България дава идеи и помага.

 

 

 

Ако на гръцката граница има мигранти, а на българската няма, това означава, че външната ни политика работи“, коментира Росен Плевнелиев.

 

 

 

Той е категоричен, че ако мигрантите атакуват границата ни ние трябва да сме готови да защитим суверенитета си.

 

 

 

По думите на Плевнелиев ЕС не е постигнал добри решения по отношение на мигрантската криза, заради липса на всеобхватна политика.

 

 

 

„Трябва да се каже, че нелегалната миграция не е добре дошла. И всички икономически мигранти, които имат право да търсят по-добър живот, не са добре дошли, защото ЕС не може да си го позволи. Устойчивото решение на конфликта не е страните да си мерят армиите, а чрез дипломатичен начин“, заяви Росен Плевнелиев.

 

 

 

 

Той коментира и поведението на президента Румен Радев, като посочи, че неговата цел е именно противопоставянето на институциите у нас. „Радев цели да вземе властта и да управлява. Той критикува денонощно собствената си държава и институции. Популист е, защото посочва проблеми, но не дава решения за тях“, каза Плевнелиев.

 

 

 

Той разви тезата си, че Русия не ни е освободила, а ни е окупирала и подчерта, че това трябва да се казва на младите днес. Той се противопостави на отиването на Радев в Москва на 9 май за Деня на победата.

 

 

 

 

В ОКОНЧАТЕЛНА дипломатическа изолация ще изпадне президентът Румен Радев, ако отиде на 9 май в Москва. Тъй предсказа, гледайки към звездите, президентът Плевнелиев от ефира на БНТ.
Тук беше моментът за въпроса: А президента Макрон, който също ще бъде в Москва, каква изолация го грози?Планетарна? Вселенска? Какво ви „подсказват“ звездите?
Жалко, че нямаше кой да го зададе.

 

 

 

Плевнелиев посочи, че е нормално ГЕРБ да слезе от управлението, тъй като 10 години власт изхабяват партията.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024