ОБЩЕСТВО

Адвокати на убиеца на Милен Цветков спешно прехвърлят имоти и фирми! Ще наложи ли Гешев запор?

Адвокати на убиеца на Милен Цветков спешно прехвърлят имоти и фирми! Ще наложи ли Гешев запор?

 

cvetkov_kristian_arest1

 

 

Трима адвокати на семейството на надрусания убиец на Милен Цветков – Кристиян Николов, по спешност са започнали да прехвърлят имущество и фирми на трети лица чрез фиктивни сделки, алармира пред Lupa.bg юрист, запознат със схемата.

 

 

 

Неговите колеги са се активирали под пара още сутринта и са започнали да променят собствеността на имоти, апартаменти, автомобили, фирми и банкови сметки на родителите на надрусания шофьор – Десислава Крумова Пешева и Асен Александров Николов.

 

 

„Целта е повече от ясна – когато нямаш нищо на твое име, няма как да платиш и голяма кръвнина за убийството на Милен Цветков”, разкри нашият източник. И апелира нито една сделка на фамилията да не бъде вписвана в Търговския регистър.

 

 

 

 

 

Lupa.bg призовава главният прокурор Иван Гешев да наложи запор на цялото имущество и банкови сметки на фамилията, близка до подсъдимия олигарх Миню Стайков и да не се признават никакви сделки със задна дата, за да може децата на журналиста да бъдат поне финансово компенсирани за загубата на своя баща.

 

 

Аудито Q7 с номер СА7222ХА, с което бе блъснат Милен Цветков, се води собственост на фирма „Десислава Пешева-Комерс” ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Собственичката Десислава Крумова Пешева е съдружник на Миню Стайков в „Сис индъстрис”, „Топаз продакшън” и Винпром „Карнобат”. Във фирма „АС ОПТИМУС” ЕООД Пешева е съдружник с бащата на джигита – Асен Александров Николов, който е свързан с нея в още 8 фирми.

 

 

 

През деня днес майката на Кристиан Николов бе задържана за 24 часа, защото е собственик на автомобила. Органите на реда ще изясняват защо го е дала на сина си да го шофира.

 

 

 

 

 

Адвокатите на Миню Стайков – Лъчезар Таков и неговият син, са поели защитата на 22-годишния изверг. По-рано майката на шофьора, убил Милен Цветков в жестокото автомеле, пристигна в СДВР, придружена от свой адвокат

 

 

.

По-рано днес мярката за задържане на джигита бе удължена на 72 часа. Междувременно Икономическата полиция започва проверка на средствата, с които е закупен луксозният му джип. Николов има шофьорска книжка от 2016 г. и едно регистрирано нарушение до момента.

 

Лупа БГ

lupa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

малинов

Цената на тока скача от 1 юли – няма как иначе, обяви енергийният министър

май 12, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
171544294712064

Трагедия! Наш спортист почина само на 38 години

май 11, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024

Топ 5 тенденции в онлайн казината през 2024 г.

май 11, 2024