ОБЩЕСТВО

Близките на починалата с коронавирус жена в Хисаря: Погребаха я, без да ни кажат

Близките на починалата с коронавирус жена в Хисаря: Погребаха я, без да ни кажат

 

big_111

 

 

Нашата майка Куна Стайковска беше погребана служебно от община Хисаря, без никой да ни съобщи. Питате ли ни как се чувстваме? Съпругът ми не можа да погребе баща си, а сега и майка си. Това каза през сълзи пред 24plovdiv.bg Невяна Андонова, снаха на починалата от коронавирус 69-годишна жена.

 

 

Според близките кметицата на Хисаря Пенка Ганева лъже, че те не са пожелали да организират погребение на майка си. „Можеха поне да наемат погребална агенция и да осигурят ковчега“, заявила по-рано тя.

 

 

 

„Как да го направим, като цялото ни семейство е под карантина, която изтича в четвъртък. Но най-учудващото е, че никой не ни даде никаква информация“, твърди Андонова. Тя споделя, че свекърва ѝ Куна е била приета в пловдивската болница „Каспела“ на 1 април. Всеки ден близките ѝ звънели, за да питат как е.

 

 

 

„Много трудно се свързвахме с лекарите, тъй като майка беше в интензивното. Получавахме различна информация. Веднъж ни казваха, че е била добре, адекватна и в съзнание. На 11 април телефонът вдигна лекар, който дори ми се скара: „Кой ви каза, че е стабилизирана“, обясни Невяна. Пред нея медикът заявил, че пациентката е в тежко състояние още от момента на приемането ѝ На следващия ден Куна е починала.

 

 

„Обадиха ни се от болницата в 15,50 часа, за да ни съобщят и уточниха, че трябва да оправят документите. Няколко часа по-късно получихме оттам ни приканиха да отидем, за да разпишем, че не желаем аутопсия. А ние държахме“, допълни снахата.

 

 

 

Едва на 13-и разбрали, че Куна е погребана служебно. „А искахме ние да си я изпратим. Но не ни разрешиха да нарушим карантината. Търсихме съдействие от кметството да я оставят в камера до изтичане на карантината ни. Не успяхме да се свържем с Ганева. Обади се някаква секретарка“, допълни Андонова.

 

 

 

По думите ѝ цялото семейство са добре. „Не сме имали симптоми, а и никой не ни е изследвал“, твърди Андонова.

 

24plovdiv.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024