Политика

Борисов към репортер на Слави: Ти ли знаеш или аз?! Не ми прави реклама, не са те пратили за това

Борисов към репортер на Слави: Ти ли знаеш или аз?! Не ми прави реклама, не са те пратили за това

premierat-kam-reporter-ot-7-8-tv-ti-li-znaesh-ili-az-ne-mi-pravi-reklama-ne-sa-te-pratili-za-tova-1

 

 

 

Ти ли знаеш или аз?! Не ми прави реклама, не са те пратили за това. Това отговори премиерът Бойко Борисов на предизвикателни въпроси на репортер на телевизията на Слави Трифонов 7/8.

 

 
На традиционния брифинг на Националния оперативен щаб министър – председателят бе запитан защо е тестван той и депутатите, но не и медици от Спешна помощ.

 

 

 

„Няма да слушам, че някой ме е питал нещо и съм избягал. Севда, седни си на мястото! Ако не седнеш, ще те изгоня. Тръгни си“, това заяви на пиарката си Севдалина Арнаудова премиерът.

 

 
След което избухна скандал в ефир при включени на живо камери на всички телевизии.

 

 

 

Скандалът се изостри, след като репортерът попита защо му се изключва микрофонът и не му се дава възможност да си зададе втория въпрос към премиера.

 

 
Камерите на телевизиите не показваха репортера в този момент, а премиера и не можеше да се види от зрителите кой опитва да спре микрофонът.

„Всяка минута нося лична отговорност за всяко решение в държавата. Със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия“, каза Борисов.

 

 

 

„В много държави премиерите са задължени по закон да се тестват, за да е информирано обществото, че са здрави. Съжалявам, аз толкова пари дарявам от заплатата си, че за един тест да ви е досвидяло, че съм се тествал… Те са непрекъснато при мене, после съм по болниците. Сега Ангел отива по пазарите, после се връща… Не е ли редно да знаете дали съм здрав или не!”, продължи премиерът.

 

 

 

 

„Ако не е осигурено на хората на първа линия необходимото, което съм казал да се направи, нека да отговори Мутафчийски“, добави министър – председателят.

 

 

 

 

„Данните за коронавируса в България са абсолютно реални. Направени са толкова тестове, колкото са направени в другите държави“, отсече премиерът.

 

 

 

 

„Дойде време да ме сравнявате с държавите, с които не съм си мислел, че ще ме сравнявате. С Германия, с Южна Корея. Вече никой не ни сравнява в Италия, Испания, Гърция, които се представиха много по-слабо от нас в организациите.

 

 

Първите мерки в Европа, които бяха прекопирани след разговори от мен от всички големи държави, бяха въведени в България. Всички! Днес в 10.30 с доц. Мангъров ще говорим по тази тема“, посочи премиерът.

 

 

 

„Ние с доц. Мангъров сме добри приятели. Сестра ми от много години работи с него. Не ми е приятно в обществото да се мисли обратното“, поясни премиерът.

 

 

 

 

„Германия е най-мощната икономика и сега си произведе бърз тест, който първо в Бавария го тества само на първа линия на лекари. 150 евро струва едно тестче, само машинката. Те нямаха готови тестове и си произведоха“, уточни Бойко Борисов.

 

 

 

САЩ въздишат и ги е яд, че се забавиха в мерките. Ако сравнявате България с Германия и Южна Корея само ни правите реклама. Това, че съумяхте да ни сравните с Бавария, която има БВП колкото целите Балкани, ми прави удоволствие.
Това заяви премиерът Бойко Борисов.

 

 

 

 

Ако 300 000 за България звучи масово, за една 80 – 90 милионна държава това е точно толкова в процентно отношение, колкото нашите тестове.

 

 

 

 

Данните за коронавируса в България са абсолютно реални. Направени са толкова тестове, колкото са направени в другите държави“, добави той.

 

 

 

 

„Моят приятел Борис Джонсън беше много смел. Всяка сутрин гледам състоянието му. Сега обаче е на кислородно дишане. Както казва Тръмп, интензивното вече не е хубава работа. Някъде започнаха да говорят за отхлабване на мерките. Всеки ден си говоря с Курц – той казва „Ще пуснем евентуално, за един ден, след 2-3 седмици“. Това звучи като психотерапия за успокоение на хората. Както виждате, в едните дни има пикове, после успокоение и после хоп, умират 1000 души“, каза той.

 

 

Факти БГ

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024