Политика

Борисов: Още от днес – само с маска или шал навън, носенето им става задължително!

Борисов: Още от днес – само с маска или шал навън, носенето им става задължително!

big_14ee

 

 

 

Поех ангажимент пред щаба да разпоредя на министъра на здравеопазването. Трябва да задължим, който излиза навън, или на обществено място, да не се движи без маска, заяви днес премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет, предава Дарик.

 

 

 

Ако няма маска, може да си сложи шал, каза още той.

 

Борисов посочи, че очаква заповедта на здравия министър да бъде издадена до края на деня. Задължителното носене на маски трябва да влезе в сила още от сутринта на Цветница, тоест утре, добави той.

 

 

 

Премиерът изтъкна, че вече маски има. Отделно са поръчани още 1 милион маски. Освен това и българските фабрики произвеждат много предпазни маски. Има и възможност и държавата да плати, за да се раздадат безплатно на тези, които нямат възможност да си купят, допълни Борисов.

 

 
Премиреът призова хората да си останат у дома на Великден. „Моля ви, който не умира да отиде на църква да не го прави. Убеден съм, че Господ ще ни чуе заради това, че сме действали умно. Аз самият ще изляза на двора вечерта на Великден и ще викам Христос Воскресе, но нека го направим от вкъщи, от дворовете си“, каза още премиерът.
 

 

“Ми да го глобят. Той и без друго сега не получава заплата.” Това отговори Бойко Борисов на днешния брифинг в Министерски съвет, в отговор на въпрос от репортер на една от големите телевизии.

 

 

 

Вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов беше “изловен” да се припича на слънце на пейка в парка. Снимката мигновено обиколи социалните мрежи и предизвика множество гневни коментари.

 

 

 

“За нормалните хора в парка не може, а за управляващите може”, “Властта не спазва законите, които измисля” са само част от гневните коментари.

 

 

“Не съм разговарял с Каракачанов по въпроса. Най-вероятно въобще не е съобразил и е поседнал за минута в парка след интервюто за вашата телевизия”, каза още премиерът.

 

Лупа БГ, Петел, Блиц

Политика

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024