ОБЩЕСТВО

Гешев със спешна заповед, взе под лично наблюдение разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков

Гешев със спешна заповед, взе под лично наблюдение разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков

 

big_1c44

 

 

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, при която загина Милен Цветков, ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури, предаде топновини.бг.

 

 

Всеки момент се очаква дежурен прокурор да разпореди удължаване със 72-часа на ареста на шофьора, предизвикал инцидента. Вероятно утре или в сряда ще бъде поискано от Софийски градски съд и постоянен арест на Кристиан Николов.

 

 

 

Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипа е закупен, като обект на инспекция ще са и родителите на водача. Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.

 

В мрежата вече се появиха коментари по темата:

 

Ето какво пише Даниела Пенкова :

 

Искам да кажа нещо за „оръжието“ на престъплението. Нещо, което, сигурна съм, никоя медия няма да се сети да изтъкне. Сега всички повтарят, че мама му е подарила джип на пишлемето. Но всъщност не тя му го е подарила, а ние. Ето защо:

 

 

 

1. Джипът се води на фирмата на мама. Това означава, че се отчита като фирмен разход и не се облага с корпоративен данък. 10% подарък от нас.

 

 

 

 

2. Джипът не се води лек автомобил, тъй като моделът е 6+1 места. Това означава, че на фирмата е върнат ДДС.
Още 20% подарък от нас. Всъщност това е и причината всички баровци да карат джипове – просто данъкоплатците им подаряват 20% от стойността.

 

 

 

 

3. Тъй като е фирмен автомобил, всички разходи за употребата му се отчитат като фирмени и така се приспадат 10% за тях. Тук влиза гориво, техническа поддръжка, винетка, паркинг, застраховка и автомобилен данък. Допълнително за някои от тях се приспада и ДДС. Неща, които всеки от нас плаща от джоба си. Е, за фирмения тези неща са „фирмен разход“ през целия живот на автомобила.

 

 

4. Останалата стойност на автомобила е платена от фирмата. А фирмените пари са се натрупали благодарение на безсрамно ниския корпоративен данък в България. У нас той е 10%, докато в Германия е 30-33%, в Австрия е 25%, в Белгия е 29,58% и т.н. Всяка година подаряваме поне 15% печалба повече на нашите фирми, отколкото другите държави на ЕС. Защото ги обичаме и искаме синчетата на собствениците да карат джипове.

 

 

 

Не, не мама му е подарила джипа на това пишлеме. Ние сме му го подарили. Както сме купили и продължаваме да купуваме всички останали джипове, които виждаме по улиците. Защото никой от собствениците не си е изкарал от личните спестявания, за да си купи джип. Всеки от тях го е регистрирал на името на фирмата си и затова го плащаме ние. Винаги.

 

Източник: Топновини, фейсбук

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024