Политика

Йордан Цонев от ДПС: Трябва да се лишим от свободата на словото. Борисов управлява великолепно

Йордан Цонев от ДПС: Трябва да се лишим от свободата на словото. Борисов управлява великолепно

 

big_php333zfa_800x_

 

„Кризите имат фази. Острата фаза на кризата Борисов умее да я управлява. Той я управлява великолепно.

 

 

Аз съм бил и негов критик. Заради това, че премиерът се справя много добре, ще се обърна към президента така: г-н президент, нека да използваме уравнението на ДПС – критиката да е в скоби, а пред скоби – съгласието, докато трае кризата.“

 

 

Това заяви в предаването „Панорама“ зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

 

 

„По време на тази криза изпълнителната власт, правителството – поема цялата тежест. Така е по Конституция, така е уредено нашето държавно устройство. Те разполагат с бюджета, те налагат силовите мерки, рестрикциите, те се грижат за всичко. Към този момент, по наша преценка, изпълнителната власт се справя.“ – отбеляза Цонев.

 

 

Той заяви, че подкрепя мерките на правителството, а чисто политически една опозиционна партия има два пътя – да запази своя опозиционен характер, да критикува и да показва себе си като алтернатива на управлението, или в условия на криза да подкрепи управлението, да покаже съгласие и да остави на заден план критиката.

 

 

Според Цонев, ако трябва да съхраним живота на една група от обществото, ние, другите, трябва да се лишим от определени човешки и граждански права:

 

 

„Можем да се лишим и от свобода на словото – можем да замълчим и да не използваме свободата на словото, ако от това зависят човешки животи.“

 

 

КОМЕНТАР ПО ТЕМАТА НА Борис Петков във Фрог нюз:

 

За да коментираш Цонев, трябва да си поне с маска и ръкавици. И противогаз ще свърши работа… Необяснимо е по какъв начин, наричаният от някои Данчо Ментата, прави връзка между свободата на словото и извънредното положение. С какво свободата на словото пречи на извънредното положение или на спазването на правилата при карантина?

По никакъв, естествено, но моментът очевидно е подходящ, някои кръгове да наложат отнемане правото на отделния гражданин и обществото да бъдат на ти с истината. Да имат позиция.

 

 

Цонев призовава да замълчим. Кое да премълчим? Че неговият колега Делян Пеевски е олигарх, свързан със съмнителни сделки и придобивания на стотици милиони? Който е посещавал КТБ стотици пъти, но отсъства от страниците по делото „КТБ“, макар да е придобил от банката заедно с майка си над милиард? Да мълчим за необяснимата сделка на Доган по придобиване на ТЕЦ „Варна“ и последващите налети милиони за ремонт на пристанището до централата? За отпуснатите кредити от ББР на определени олигарси? Мълчание и за задкулисните сделки на хора от ръководството на ДПС (Електоратът на движението няма нищо общо!), за контролиране на цели институции, в това число и прокуратурата, барабар с медиите на Пеевски и други в кръга му?

 

Това ли Йордан Цонев разбира отказване от свободата на словото? От премълчаването на корупционни практики, дори и в извънредното положение ли съзира спасяване на човешки животи?

 

Цонев, свободата на словото никога не е била заплаха за човешки животи! Но животът на борещите се за свобода на словото наистина е застрашен в тази държава. Мога да дам поне двайсет примера, но няма да разбереш.

Политика

More in Политика

радев-силяновска

Силяновска искала да говори с Радев във Ватикана, той я кани в София

май 23, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024