ОБЩЕСТВО

Отчаяна от безизходицата жена се обеси в стаята на спящото си дете. Майка и син отиват на улицата заради извънредното положение

Отчаяна от безизходицата жена се обеси в стаята на спящото си дете. Майка и син отиват на улицата заради извънредното положение

big_Stanimir2

 

 

 

Страшна трагедия се е разиграла малко след полунощ в блок 100 на бургаския жк. „Меден рудник“, съобщи „Флагман.бг“.

31-годишната Дияна Д. е била намерена обесена на саморъчна примка, която самата тя е провесила на фитнес лост в помещение, ползвано за физическа подготовка от приятеля й. Мястото на фаталната лична драма е част от апартамент на 1 вход, ползвано от собственика Станимир като семеен фитнес.

 

 

 

 

Жената и 4-годишното й момченце се нанесли в импровизирания физкултурен салон в началото на март, след като са се прибрали от Германия по призива на българското правителство за оцеляване при започващата извънредна ситуация.

 

 

 

Жената беше много приятна, детенцето играеше с нашите деца. Разбрахме, че от много време е живеела в чужбина, иначе е от кв. Долно Езерово. Прибрала се е в родината, след като приятелят й Станимир и обещал, че ще живее при него. Не знаем дали са имали интимна връзка, той живее в лявата част на апартамента”, казаха пред Флагман.бг съседи, които от снощи не са мигвали след случилото се.

 

 

 

На страшната находка се е натъкнал около 12:30 часа снощи Станимир, който е разбил вратата заедно с двама негови приятели. Те видели все още топлото тяло на бесилката, отрязали веднага въжето, но било късно. В този момент забелязали, че в стаята непробудно спи 4-годишното момченце на Дияна. Сигнализирали веднага за инцидента на тел. 112. След пристигането на полицаите, тримата мъже са били откарани в Четвърто РУ-Бургас за показания. Няма информация от пресцентъра на МВР дали някои от тях е задържан за 24 часа, докато се изясни причината за смъртта.

 

 

 

big_Stanimir2

Блок 100 в жк. „Меден рудник”, където снощи се разигра трагедията с депресираната от безизходицата жена

Извършената аутопсия тази сутрин е установила, че няма следи от насилие по тялото. Момченцето е било изведено спящо от полицаите навън и все още не знае за случилото се.

 

 

 

 

 

По информация на Флагман.бг през последните дни жената била много отчаяна, тя се надявала по-скоро да свърши извънредното положение в Германия, за да се върне на работа, нямала никакви средства да гледа детето си.

 

 

 

Преди да посегне на живота си, тя е изпратила SMS-и на брат си и баща си, които живеели в Малко Търново. Написала и предсмъртно писмо. Поведението на Станимир подсказва, че той също е получил SMS за намерението, което има Дияна.

 

 

 

 

Без дом и без пари заради извънредното положение. Жена от Кърджали и синът й всеки момент ще останат на улицата без храна заради липсата на доходи. Семейството търси помощ, защото на този етап нито общината, нито държавата може да им помогне, съобщава Нова тв.

 

fc80ff5fc59b0f83f7ed7e20e8fc85ca

 

След месеци без доходи, през февруари Петя Златарева започнала работа в пицария, но дни по-късно отново остава без доходи. „През март съм взела заплата 383,48 лева. Синът ми е с голяма херния, която е като футболна топка и не може да работи, мене ме пуснаха в неплатен отпуск”, обясни тя пред Нова тв.

 

 

 

След като не успяват да си платят наема втори месец, сега двамата са на път да останат на улицата. „Дойде хазяина и каза да освободим жилището. Няма къде да отидем“, обясни майката.

 

 

 

Петя е попитала в Община Кърджали дали няма вариант да ги настанят временно в общинско жилище. Оттам обаче обясняват, че за тази  цел има процедура и комисия трябва да прецени това, а и имало много чакащи. Подала е и молба за еднократна помощ в Социално подпомагане.

 

 

 

 

„Всеки български гражданин има право да кандидатства за нужди, породени от здравословен, битов, социален характер и тази помощ е по преценка на социалния работник”, коментира Росица Стоянова, директор „Социално подпомагане“ – Кърджали.

 

 

 

Дори и да бъде одобрена,  Петя може да получи еднократна помощ след месец. Семейството се надява някой да им помогне било то с пари за наема, с покрив или с възможност да започнат някаква работа.

 

Флагман, Нова тв, Лупа БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024