СВЯТ

Прогнозата за смъртните случаи в 5 страни другата седмица е зловеща, днес една от тях отчете смразяващ рекорд

Прогнозата за смъртните случаи в 5 страни другата седмица е зловеща, днес една от тях отчете смразяващ рекорд

prognozata-smartnite-sluchai-5-strani-572

 

 

Очаква се през следващата седмица броят на смъртните случаи при хората с коронавирус да нарасне с поне 5 хиляди във всяка една от страните, които са най-сериозно засегнати от пандемията. Това прогнозира лондонският “Импириъл колидж“.

 

 

 

Пет държави трябва да очакват подобно увеличение – Франция, Италия, Испания, Великобритания и САЩ. В доклада се отбелязват, че в Италия ситуацията с коронавируса е започнала да се стабилизира. Съобщава се също, че разпространението на болестта е намаляло и в Испания.

 

 

 

В същото време в САЩ, Великобритания и Франция разпространението на вируса продължава да расте, се казва в доклада, цитиран от Блиц.

 

 

Припомняме, още преди две седчици анализ на учените от лондонския Импириъл колидж показа как ще с развие войната с коронавируса. Той е публикуван от Световната здравна организация като стратегическа прогноза за ефекта от мерките във воюващите страни.

 

 

 

Ръководителят на екипа проф. Нейл Фъргюсън казва: “Светът изживява най-голямата криза в здравеопазването от десетилетия. Ние изчислихме с точност размера на заплахата за страните. Това ще помогне на техните правителства да ограничат епидемията и да намалят броя на смъртните случаи двойно. Ако го направят, натоварването на здравните им системи ще намалее с две трети.

 

 

 

Но въпреки това те ще останат претоварени. Затова са нужни още по-интензивни и строги мерки за потискане на заразата до ниски равнища. Тези мерки – най-вече раздалечаването на хората един от друг – ще трябва да останат в сила месеци наред, може би чак до появата на ваксина.”

 

 

Великобритания отчете рекордните 938 нови смъртни случаи от COVID-19 в ежедневната си актуализация, 152 повече от предишния най-висок брой жертви. С това общият брой на смъртните случаи преминава 7 000, съобщава АФП.

 

„До момента смъртните случаи в страната са 7 097“, публикува в Туитър здравното министерство. Във вторник жертвите бяха 6 159.

 

Същевременно състоянието на британския премиер Борис Джонсън се „подобрява“, но той остава на интензивно лечение, съобщи финансовият министър Риши Сунак.

 

Премиерът „реагира добре на лечението“ и „е в добро състояние на духа“, след като прекара трета нощ в лондонската болница „Сейнт Томас“, заяви официалният му говорител по-рано.

 

Глас БГ, Лупа БГ

 

 

СВЯТ

More in СВЯТ

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024