Политика

Радев от Трявна: Няма да ме видите в хора на тези, които създават паниката, колкото и рейтингово да е в момента

Радев от Трявна: Няма да ме видите в хора на тези, които създават паниката, колкото и рейтингово да е в момента

624246

 

 

 

Аз не деля българите на работещи в частния сектор и работещи в държавния сектор. Това заяви президентът Румен Радев в Трявна, където посети оръжейното предприятие „Емко“ и се запозна с производствения процес на място, пише „Актуално“.

 

 

„Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е в момента“, заяви категорично Румен Радев по отношение на ситуацията с коронавируса у нас.

 

 

 

Очаквам компетентните държавни органи за подходят с по-голямо внимание и по-голяма експедитивност. Хората тук работят, каза държавният глава. По думите му многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина. Заявих, че заедно със здравните мерки, трябва да има и социално-икономически такива.

 

 

 

Разбира се, че свалянето на мерките не трябва да става изведнъж, но апелите трябва да бъдат към разум, който българите проявяват. „Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е в момента“, категоричен бе Румен Радев по отношение на мерките, които правителството предприема, в условия на извънредно положение. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва, каза още Румен Радев.

 

 

 

Трябва да мислим как България безопасно да излиза от това състояние. Това е сложен процес, при който трябва да има поетапно планиране и да се поемат ангажименти за конкретни критерии. Ние не можем да приложим наготово опит от други държави, защото във всяка държава кризата се развива по различен начин, счита държавният глава. По думите му страната ни трябва да развие капацитет за тестване по определена методология.

 

 

 

От своя страна от ръководството на предприятието обясниха, че в момента имат проблем с изнасянето на продукцията си и поискаха държавата да не им пречи. От „Емко“ посочиха, че се обръщат към държавния глава с молба да се даде гласност на проблема им.

 

Актуално

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024