Здраве

Това е най-полезната и евтина храна на Земята! СНИМКИ

Това е най-полезната и евтина храна на Земята! СНИМКИ

 

tova-e-nai-poleznata-i-evtina-hrana-na-zemata-1

 

 

Оказва се, че най-полезната храна на Земята е най-евтина. Нека го имат предвид всички, които смятат, че здравословното хранене е скъпо.

Кълновете са живи ферменти, готови да сътворят чудеса с вас, да ви излекуват от много болести и да подмладят тялото ви – ако позволите, разбира се. Такава биогенна храна са употребявали в далечни времена много мъдри народи, благодарение на което са живели дълги години.

Сам по себе си, процесът на стареене произтича тогава, когато умират повече клетки, отколкото се раждат. А това се случва само тогава, когато в храната не достигат ферментите.

Още нашите предци са оценявали преимуществата им:

Снимка: shutterstock

Това е най-полезната и евтина храна на Земята

 

 

 

Те винаги са ценели преди всичко качеството на храната, а не нейното количество. Освен това, за пълноценен живот са им били достатъчни не повече от шепа кълнове на ден. Останали са свидетелства, че нашите предци са се хранели не повече от 1-2 пъти на ден. Древните мъдреци са казали, че човек, хранещ се един път на ден, е мъдър; този, който се храни по 2 пъти на ден – е лакомник, търсещ щастие във временната наслада, а хранещият се три пъти на ден е болен човек.

 

 

 

 

Преди повече от хиляда години храненето веднъж на ден и то вечерно време, след приключване на работа, било норма за хората, живеещи по крайбрежието на Средиземно море. Навикът да се храним по 3 пъти на ден се е появил през последните 2 столетия заради недостига в храната на жизнена енергия, ферменти, витамини, които умират, обработени на огън и с помощта на различни процеси на рафиниране, консервиране, обелване, олющване.

 

 

 

Любопитни и полезни факти за кълновете:

Снимка: shutterstock

Това е най-полезната и евтина храна на Земята

 

 

 

– 100 грама покълнала пшеница предоставя по-голяма хранителна ценност от 1 кг бял хляб или 500 г пресни плодове и зеленчуци. Които, освен всичко друго, често съдържат нитрати и отровни вещества. Храненето с кълнове помага да се спестят не само пари и време, но и енергиен потенциал.

– Това е най-лечебната храна на планетата, която отдавна се използва като допинг и най-доброто лекарство.

– Съдържа биоенергия в максималната фаза на своята активност.

 

 

 

– Притежава свойствата на биогенност (посаждайки кълновете в земята, те раждат нов живот, превръщайки се в растение – това е биогенност). Именно затова биогенната храна се нарича жива храна.

– Повишава физическата и психическата енергия на човека.

– Спомага за намаляване времето за сън, което организмът използва за попълване с биоенергия.

 

 

 

 

– Кълновете са най-добрите доставчици на ферменти (ензими, източници на жизнена енергия), витамини, хранителни влакна (целулоза, съединителна тъкан), аминокиселини, мастни киселини, захари, микро- и макроелементи. Кълновете съдържат 40 пъти повече природни ферменти от всякакви други продукти. А съдържащите се в кълновете антиоксиданти предотвратяват разрушаването на ДНК, което спомага за удължаването на живота.

 

 

 

– Рязкото увеличаване количеството на витамини е свойствено само за прорасналите семена: тъй като те трябва бързо да преодолеят всички препятствия по пътя към слънчевата светлина. После, когато започне да функционира кореновата система и се появяват посевите, съдържанието на витамини значително се понижава. Смята се, че в зелените растения има 340 пъти по-малко витамини, отколкото в кълновете. Това означава, че ако използвате в храната си прораснали семена, т.е. кълнове, получавате максимално количество от необходимите за организма природни витамини-антиоксиданти, способни да ви защитят от болести и да удължат живота ви.

 

 

 

– Диетата с кълнове наистина е евтина. Но трябва да се има предвид и това, че от един килограм семена се получава по 1,5, дори 2 килограма, „готова” храна (това е логично, тъй като те попиват много вода). И не на последно място, с 300 грама прораснали семена може да се задоволи апетитът.

 

 

Какво съдържа биогенната храна:

Снимка: shutterstock

Това е най-полезната и евтина храна на Земята

Максимално количество живи ферменти (ензими), с помощта на които се осъществяват всички метаболитни процеси, усвояване на белтъчини, мазнини, въглехидрати.

Практически пълен набор на живи аминокиселини, от които се формират всички живи клетки.

Зелените филизи на бобовите растения съдържат жив хлорофил, който по състав е аналогичен на човешката кръв, затова активно участва в кръвотворния процес.

 

 

 

Неизчерпаем източник на съединителна тъкан, която е необходима за поддържане здравето на микрофлората и подобряване на преработването на храната.

Практически всички живи микро- и макроелементи.

Практически всички живи витамини, които са нужни за нормализация на обменните процеси.

 

 

 

Тъй като в биогенната храна биоактивните вещества се намират в органичните съединения, те много лесно се усвояват благодарение на своите ферменти. Усвояват се на 90-100% при щателно сдъвкване.

 

 

 

 

Ако човек се храни редовно с биогенна храна, той губи влечението си към мъртвите хранителни продукти, към алкохола, пушенето, наркотиците. Апетитът му изчезва, появява се възможност да се справи без храна няколко дни, дори и седмици. Редовната употреба на кълнове стимулира обмяната на веществата и кръвотворенето; повишава имунитета; компенсира витаминната и минералната недостатъчност; нормализира киселинно-алкалния баланс; спомага за очистване на организма от шлаки, както и за ефективно храносмилане; повишава потенцията; забавя процесите на стареене. Прорасналите семена са особено полезни за децата и възрастните хора, за бременните жени и кърмачките, за хората, занимаващи се с интензивен умствен и физически труд. Освен общото положително влияние върху организма, кълновете оказват специфично оздравително действие и се препоръчват на хора, страдащи от различни болести

 

 

Факти БГ

 

https://m.fakti.bg/life/468225-tova-e-nai-poleznata-i-evtina-hrana-na-zemata

Здраве

More in Здраве

big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023
лютеница-1

Проверка показа: Лютеницата, „Снежанката“ и „Руската“ са като справочник по химия

ноември 19, 2023