Политика

Борисов: Втори месец сме без заплати, не е честно! Ако заразените се увеличат, пак затваряме всичко

Борисов: Втори месец сме без заплати, не е честно! Ако заразените се увеличат, пак затваряме всичко

 

big_127

 

Какво съм уплашил и кой, всеки ден давам личен пример и съм сред хората. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на критиката на президента Румен Радев, че силна държава не се гради с всяване на страх, предаде news.bg.

Според Борисов думите на Радев трябва да бъдат насочени към Путин, Меркел, Макрон, Тръмп. Те правели светът да живее в страх.

 

Защо президентът Путин плаши така хората, и на 9-ти май в Русия няма да има парад, запита премиерът. Питайте президента, обърна се той към журналистите.

 

 

Вече втори месец сме без заплати. А никога не сме работили повече. Министрите ми са без заплати. Сега ще видим какво ще става на 13-ти и после ако е пак така – няма да е честно, заяви пред медиите премиерът от село Црънча, предаде БТВ.

 

 

 

„В петък ще вземем решение да отменим на 13-ти извънредното положение и да продължим санитарните мерки. Ако тръгнат нагоре бройките, затваряме всичко наново.

 

 

30 000 загинали от коронавирус днес в Европа – рекорд по починали в Европа. Не знам военните имат ли статистика какво е да се дадат 30 000 жертви в жива сила от армия по време на битка. Това ще са най-кръвопролитните сражения, каза Бойко Борисов в село Црънча.

 

 

„Иначе имам симпатии към тези войски, защото те са не само изключително подготвени, но когато имаме терористи, те могат да действат в рамкие на града като нашите специални части в МВР. Пълна координация с колегите от баретите.

 

 

 

Преди 2-3 години поискаха полигони, сега ги изпробвахме. Могат да провеждат бойни стрелби. 6 милиона имат да си направят казармата. Следващият път като дойда ще има нова сграда. Надявам се на есен да ни поканят на едно занятие с нова казарма.

 

 

 

Не сме съкратили нито един разход, включително и за проектите на военните по време на кризата. Да са ни живи и здрави всички храбри българи. Храбри са и тези, които стояха вкъщи по време на карантината. Те също са храбри, също допринасят.

 

 

 

 

Празник е, но не е преминала заразата, как ще започне туризмът в такава ситуация?! На обед почваме съвет какво ще се прави.  Всяко едно разхлабване е следствие на дълго работене със специалистите. Ако сме дисциплинирани като гражданско общество, ще върви леко бизнеса, спазването на мерките ще бъде допълнително условие. Нищо не сме разхлабили допълнително. Това, че сме позволили да тичат, да спортуват, са мерки, които касаят здравето. Нищо не сме разхлабили, което да допринесе за бюджета. България е с най-либералните мерки.

 

 

 

В петък ще вземем решение да отменим на 13-ти извънредното положение и да продължим санитарните мерки. Ако тръгнат нагоре бройките, затваряме всичко наново.

 

 

Сега полицията от КПП-тата ще я ползваме да охраняваме старческите домове.

 

 

 

Продължаваме да бъдем без заплати, не е честно, никога не сме работили повече. Отработваме си всяка стотинка сега. Повдигаме духа, изложени сме на рискове…“, допълни премиерът.

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024