ОБЩЕСТВО

ДАНС и прокуратура влязоха в Екоминистерството в София! Обграден е и домът на зам.-министър в Ботевград! СНИМКИ

ДАНС и прокуратура влязоха в Екоминистерството в София! Обграден е и домът на зам.-министър в Ботевград! СНИМКИ

big_778

 

 

Екипи на ДАНС и прокуратурата влязоха в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София, предаде БГНЕС.

 

Действията са свързани с провеждащата се спецакция в Ботевград днес. Като според първоначалната информация работата е свързана с незаконния внос на отпадъци от Италия у нас.

 

 

Проверява се и дейността на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

 

 

 

Според източници на БГНЕС, близки до разследващите, проверяват се и известните братя Бобокови – Атанас и Пламен и тяхната „Приста“.

 

 

 

Припомняме, че в средата на януари месец Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април пуснат по домашен арест.

 

 

 

 

Действията по разследването се извършват под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще направи и изявление, за да даде подробности.

 

 

 

Специализирана операция се провежда в Ботевград. По първоначална информация става дума за разследване на организирана престъпна група. Пред дома на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков има струпване на полиция и служители на ДАНС.

 

4abc43ae4dc5e7a01b01cdf0f9e43141

 

Автомобили на жандармерията пък са блокирали къщата на зам.-министъра на екологията  в Ботевград. По непотвърдена информация струпване на полиция и жандармерия има и пред имението му в Правец.

 

 

 

Красимир Живков е зам.-министър на околната среда и водите. Той е бивш областен управител на Софийска област от мандата на ГЕРБ, а преди това два мандата кмет на Правец – през 2003 г. бе издигнат от БСП, а през 2007 г. – от инициативен комитет.

 

 


Преди време стана ясно, че Живков e привикан на разпит в Спецпрокуратурата по повод водната криза в Перник. Според запознати с казуса заместникът на арестувания Нено Димив – Красимир Живков е разпитван за част от документацията в министерството.

 

 

 

Неговият подпис стоял под писма за „Студена” и други язовири в страната, но не и под графиците и разрешениеята за водоползване, с изключение на едно изменение, стана ясно преди ден в спецсъда. Единственият обвиняем за водната криза в Перник е бившият екоминистър Нено Димов.

 

 

 

Красимир Живков е смятан за изключително близък до правешката фамилия Златеви и до Валентин Златев. Именно Живков е дал разрешителното за ВЕЦ „Бебреш“, който по твърденията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов източва водата в едноименния язовир.

 

 

Очаквайте подробности!

Снимка: botevgrad.com

 

Лупа БГ, БГНЕС

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024