ОБЩЕСТВО

Кунчев посочи за кои 8 страни остава 14-дневната карантина и даде мъдри съвети кога има смисъл да носим маски и ръкавици

Кунчев посочи за кои 8 страни остава 14-дневната карантина и даде мъдри съвети кога има смисъл да носим маски и ръкавици

 

big_1

 

 

Решението на щаба е да се премахне 14-дневната карантина за пристигащите български и чуждестранни граждани от Европейския съюз плюс Сърбия и Македония, но да остане карантината за онези страни, които имат най-висока заболеваемост през последните две седмици.  Това разясни Ангел Кунчев, по време на сутрешния брифинг днес.

 

 

Страните, за които карантината ще остане са Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Малта, Италия, Португалия и Испания.

 

„Разбира се с изключенията, които имахме при последните заповеди на министъра на здравеопазването – за членове и на семейства, екипажи и т.н.“, заяви Ангел Кунчев.

 

 

Важно е да знаем, че носенето на маска е важно тогава, когато сме в закрити пространства с много хора и контактуваме с тях. Носенето на маска има смисъл, когато тя наистина се носи. Носенето на маска на врата с нищо не ни помага.

 

 

При обикновените маски възможността за поглъщане на въздух, който не е филтриран от нея и без това не е малка, затова, ако искаме да се предпазим, тя трябва да покрива и носа, и устатата.

 

 

 

По същия начин стоят нещата с ръкавиците. Те не ни осигуряват защита, ако пипаме различни повърхности,  а след това пипаме устата, носа и очите си. Така че трябва да знаем, че ръкавиците подлежат и на смяна, и на дезинфекция, за да бъдат безопасни.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

драма

Страшна драма в Бургас: Самотна майка увисна на една ръка от балкона, ужасът е бил… СНИМКИ

май 9, 2024
original

Румен Радев поздрави „Безсмъртния полк“, шествието се проведе въпреки забраната на Терзиев / СНИМКИ

май 9, 2024
991-ratio-petyr-bochukov

Тъжна вест: На 8 май си отиде един от най-изявените български журналисти

май 9, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024