Политика

Под силен медиен натиск МФ отговори на Божков! Нито една партия не пожела да коментира скандалните есемеси

Под силен медиен натиск МФ отговори на Божков! Нито една партия не пожела да коментира скандалните есемеси

 

big_22

 

 

 

Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите излезе  с позиция, което е публикувана на сайта на ведомството, пише Novini.bg.

 

 

 

„Няма да коментираме”. Така отговори пресцентърът на Министерството на финансите на въпроси към министър Владислав Горанов, след като бизнесменът Васил Божков разпространи две текстови съобщения, за които се твърди, че е провел с лице, записано в телефона му като Влади Горанов.

 

 

 

Въпросите към Горанов са: автентична ли е кореспонденцията, водил ли е министърът разговори с Божков, имали ли са срещи, давал ли му е указания за бизнеса, свързвал ли го е с председателя на комисията по хазарта.

 

 

Нито една от политическите сили не пожела да коментира случая. Пред „Дневник” представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Обединените патриоти” казаха, че засега няма коментират скандалната кореспонденция.

 

 

 

 

Целта на изнесените рано тази сутрин скрийншотове на есемеси бе се докаже твърдението на мултимилионера-беглец, че по темата за неговата лотария, вече одържавена, е говорил лично с финансовия министър, а не с Държавната комисия по хазарта.

 

 

От МФ припомнят, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков.

 

 

 

 

Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна, съобщават от МФ.

 

 

 

 

Припомняме, че на 8 май министърът на финансите Владислав Горанов призова Васил Божков първо да си плати дълговете към държавата, вместо да отправя необосновани обвинения.

 

 

 

„През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той е нарушавал или негови служители Закона за хазарта, като е декларирал и допускал внасянето на по-малко такси. По този начин загубата за бюджета се изчислява на 700 милиона заедно с лихвите“, посочи тогава Горанов.

 

 

Новини Бг, Лупа БГ

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024