СВЯТ

Руският Мутафчийски: Коронавирусът е пълна глупост

Руският Мутафчийски: Коронавирусът е пълна глупост

ruskiat-mutafchiiski-koronavirusat-e-palna-glupost-1

 

 

 

Руският медик, натоварен със задачата да информира руското население за коронавируса и здравните рискове, заяви, че COVID-19 е пълна глупост. Той използва нецензурния израз „Хуйня всё это!” в предаването на Ксения Собчак, пише Факти БГ.

 

 

 

Александър Мясников бе назначен като ръководител на руското звено за информиране на населението за коронавируса.

 

 

 

Доктор Мясников смята, че цялата опасност от COVID-19 е силно преувеличена и руснаците трябва да знаят, че това е респираторно заболяване с минимална смъртност.

 

 

 

Мясников, превърнал се в говорител по темата за коронавируса, първоначално твърдеше, че той няма да достигне до Русия, но впоследствие промени тази си позиция, заявявайки, че вирусът не е особено опасен. Той посъветва руснаците да не се паникьосват при всеки един симптом.

 

 

 

Медикът каза също, че не разбира причините, поради които целият свят е спрял дейност заради подобен коронавирус, но според него втората вълна, ако има такава, може да бъде и по-опасна от първата.

 

 

 

Русия в момента е на трето място в света по брой заразени (370 хиляди), но жертвите по официални данни на властта са четири хиляди. Мясников обясни ниския брой смъртни случаи като „руско чудо”, макар че западни издания поставят под сериозен въпрос достоверността на изнесените данни.

 

 

Александър Мясников бе назначен с идеята да информира руснаците за коронавируса и да ги „пази” от фалшиви новини, но в тази си роля вече ще бъде запомнен с няколко полемични коментара.

 

 

 

 

Руският медик заяви, че „тези, на които им е писано да умрат, ще умрат”. Той посъветва своите сънародници да спрат да се тревожат за болестта.

 

 

 

Мясников, оглавяващ Информационния център по мониторинг на ситуацията с коронавируса в Москва, ще се запомни и с друго любопитно изказване. Медикът се застъпи за убийствата, извършени от „чест”.

 

 

 

 

Той разказа историята на свой приятел, лежал 20 години в затвора за двойно убийство. Мясников го оправда напълно, защото не е извършил убийство заради кражба или нещо друго, а да защити честта си.

 

 

Факти БГ

 

fakti.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

иран посолство

Посолството на Иран в София: Президентът и делеграцията бяха убити

май 20, 2024
загинали

Иранският президент и външният министър загинаха при катастрофа с хеликоптер

май 20, 2024
арестовиич

Арестович: Краят наближава. Украйна се оказа провален проект / ВИДЕО

май 19, 2024
55632e3e0955d52771066d899e7a7bb3-406719817

Официално! Хеликоптерът, с който е пътувал иранският президент Ебрахим Раиси, е имал „твърдо кацане“

май 19, 2024
GNxsrS1WAAAQwag_5143859488656504037_big

Путин за Олимпийското примирие: Потъпкват нашето достойнство, но искат да спазваме правилата, които ни се диктуват

май 18, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024