Политика

10 са обвиняеми за схемата с боклука, прокуратурата свърза случая и с Божков

10 са обвиняеми за схемата с боклука, прокуратурата свърза случая и с Божков

 

phpvfj0bo_800x_

 

 

 

10 лица са привлечени като обвиняеми за участие в организираната престъпна схема за преработка на вносен боклук. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. „В жилище, обитавано от обвиняемия П.Б. бяха намерени и иззети автобиографии със снимки на длъжностни лица от Министерство на правосъдието и МРРБ, както и автобиографии със снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор, по което е обвиняем Васил Божков за извършването на тежки умишлени престъпления“, каза още Милева.

 

 

 

От задържаните тях 7 са за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с участието на длъжностни лица. “По отношение на един от участниците в групата е повдигнато и вторично престъпление за управление на опасни отпадъци“, уточни тя.

 

 

 

 

Спрямо четирима от участниците в групата наблюдаващите прокурори ще отправят искане в Специализирания наказателен съд за определяне на Мярка „Задържане под стража“. За други двама от участниците исканата мярка ще бъде „Домашен арест“, а за един от тях ще бъде определена Мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 1 милион лева.

 

 

 

„Отделно от това, в качеството на обвиняеми са привлечени общо 3 лица за извършени от тях данъчни престъпления. По отношение на тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, според тяхното семейно и имуществено положение“, уточни Милева.

 

 

 

В хода на разследването са били иззети множество счетоводни документи, договори, пълномощни, ценни вещи и луксозни автомобили.

„От жилището, обитавано от обвиняемия А.Б. беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която бяха изписани имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото, някои от които са убити през годините. Срещу имената на всеки от тях са записани големи суми пари, различни – от порядъка на 70 милиона долара, 100 милиона лева, 120 милиона лева, 300 милиона лева.

 

 

 

 

В жилище, обитавано от обвиняемия П.Б. бяха намерени и иззети автобиографии със снимки на длъжностни лица от Министерство на правосъдието и МРРБ, както и автобиографии със снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор, по което е обвиняем Васил Божков за извършването на тежки умишлени престъпления“, допълни още говорителят на главния прокурор.

 

 

 

 

Сред задържаните преди два дни е зам.-министърът на екологията Красимир Живков.

 

Оф нюз

 

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024