Политика

Борисов: Мазнинката изтънява, иде тежка криза, която народът няма да понесе, а в Европа свършват парите

Борисов: Мазнинката изтънява, иде тежка криза, която народът няма да понесе, а в Европа свършват парите

borisov-mazninkata-izstaniava-idva-615

 

 

Догодина светът ще влезе в много тежка криза и народът няма да може да я понесе, ако не сме единни като нация. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща на актива на ГЕРБ в Стара Загора.

 

 

 

„Коронавирусът е нещо, с което сега се шегуваме, защото вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, но той съществува. Някои казват, че ние всяваме страх. Не знам не трябва ли да ги съдят затова. Вчера СЗО казват, че вирусът става по-смъртоносен и опасен – втора вълна“, каза Борисов.

 

 

 

„Без германската и европейската икономика да стартира, нашите 250 завода само в машиностроенето и автомобилния клъстер няма да кого да работи. Мазнинката на държавата от това, което сме съхранили, изтънява. Това са грантове и заеми, които следващите поколения трябва да връщат, защото безплатни неща няма“, каза още премиерът.

 

 

 

„Ние се движим по ръба. Усещам народа, това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората, че не могат да издържат и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави.

 

 

 

 

Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе“, обясни Борисов.

 

 

 

„За тази година имаме още пари от миналата и харчим много умерено, стискаме и слагаме парите на правилните места. Догодина светът ще влезе в много тежка криза. Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите“, посочи той.

 

 

Глас БГ

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024