ОБЩЕСТВО

Ексклузивно: 3 учителки в софийска детска градина с COVID-19, затварят забавачницата

Ексклузивно: 3 учителки в софийска детска градина с COVID-19, затварят забавачницата

big_pexels-photo-4149047435

 

 

 

„Три учителки от персонала на детска градина №50 в столичния район “Възраждане” са с положителен резултат за COVID-19 от направени бързи тестове“. Това съобщи малко преди 23.30 ч. снощи кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

 

 

 

 

На 10 юни двете групи – Първа В и Четвърта А – в които те са преподавали, ще бъдат затворени.
„Директорът на детската градина г-жа Алексиева вече уведомява родителите на всички деца, които посещават градина“, поясни Фандъкова.

 

 

 

 
„Създаваме организация за тестването на децата от двете групи, за която ще информираме родителите в рамките на утрешния ден. Екипи на Столичната здравна инспекция започват тестове на целия персонал на градината.

 

 

 
Започна и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекция “Аварийна помощ и превенция”. Моля, родителите на деца, които посещават детската градина, с изключение на Първа В и Четвърта А, които се затварят, при възможност да оставят децата си вкъщи през следващите няколко дни“, призова Йорданка Фандъкова.

 

 

 

 

Малко по-късно съобщение се появи и на сайта на обединеното детско заведение, в което работят заразените учителти. Съобщението гласи:

 

 

„Уважаеми родители,

Днес, 09.06.2020 г., при отчитане на резултатите от направени тестове за COVID-19 на част от персонала на детската градина, са установени 3 положителни проби. За резултатите са уведомени всички компетентни органи незабавно. Във връзка с това групи IВ и IVА няма да приемат деца до второ нареждане.

 

 

 

 

Обръщаме се с молба към родителите на децата от всички групи, при възможност да не водят децата на детска градина утре, 10.06.2020 г. В момента в детската градина се извършват санитарно-хигиенни действия. На всички служители ще бъдат направени тестове.

 

 
Моля, да бъдем извинени за късния час на изпращане на съобщението. Ръководството на ДГ № 50 Ви уверява, че ще Ви държим в течение за всички последващи действия“, съобщава директорът Росица Алексиева.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

драма

Страшна драма в Бургас: Самотна майка увисна на една ръка от балкона, ужасът е бил… СНИМКИ

май 9, 2024
original

Румен Радев поздрави „Безсмъртния полк“, шествието се проведе въпреки забраната на Терзиев / СНИМКИ

май 9, 2024
991-ratio-petyr-bochukov

Тъжна вест: На 8 май си отиде един от най-изявените български журналисти

май 9, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024