ОБЩЕСТВО

Заразена с COVID-19 лекарка лъгала за контактите си, заразила 11 души! Дават я на прокурор

Заразена с COVID-19 лекарка лъгала за контактите си, заразила 11 души! Дават я на прокурор

 

Female chemist adds drops of blue substance into test tubes, lab research

 

За дезинфекция е затворено Белодробното отделение на болницата в Кърджали, след като са установени 11 нови положителни проби за COVID-19.

 

 

 

Лекар от Пирогов внася кронавируса в Кърджали и болницата „Д-р Атанас Дафовски“. Тя се завърнала в града, за да започне работа в лечебницата.

 

 

 

 

В края на май (миналия петък) дала положителен резултат на PCR тест за COVID-19, който направила по собствено желание, съобщават bTV и Нова тв. Предполага се, че това е било изискване на болницата.

 

 

 

По думите на областния управител на Кърджали, жената първо казала, че не е контактувала с никого. След това постепенно признала. Сред заразените, след контакт с нея, са нейни близки, две лекарки, санитарка и пациенти.

 

 

 

Като резултат – общо 11 от регистрираните 12 случая в Кърджали за последните 24 часа. Освен това и отчетеният от единния здравен портал смъртен случай за денонощието е на 74-годишна болна жена, близка на въпросната лекарка.

 

 

 

„За съжаление, така много трудно получихме информация от тази лекарка, нейният случай е открит в петък, пък вчера бяха тествани повечето от лицата. Едно нежелание за съдействие, което за мен е необяснимо“, каза Никола Чанев, областен управител Кърджали.

 

 

„Първата среща с нея с наши колеги не е дала пълна и точна информация за точни контакти, евентуално къде е била и кого е посетила, затова е изготвено писмо и то ще бъде изпратено до прокуратурата за по нататъшни действия„, заяви Виктор  Кирчев, директор РЗИ – Кърджали.

 

 

Очаква се разследващите да разберат защо медикът е крила контактите си.

 

 

 

 

Междувременно в болница „Д-р Атанас Дафовски“ 5 от случаите са в Инфекциозното отделение. Състоянието на болните е добро.

 

 

 

Белодробното отделение продължава да бъде затворено и се дезинфекцира, предстои и втора дезинфекция. Очаква се да заработи утре.

 

 

 

„Тя не е дала точна и ясна информация за контактите си. Затова е изготвено писмо, което ще бъде изпратено до прокуратурата”, каза директорът на РЗИ-Кърджали д-р Виктор Кирчев.

 

 

Глас БГ, Актуално

 

actualno.com

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024