ОБЩЕСТВО

Кипър въвежда задължителен PCR тест за идващите от България, ще го последва ли и Гърция

Кипър въвежда задължителен PCR тест за идващите от България, ще го последва ли и Гърция

 

big_pexels-photo-4149047435

 

 

В контекста на текущата преоценка на епидемиологичната оценка на риска на различни страни по отношение на болестта COVID-19 и след откриването на случаи при пътници, идващи от България, беше решено България да бъде класифицирана като предпазна мярка в категория Б (страни с по-висок риск, но съмнение в сравнение с категория А), пише bgnovini.eu. 

 

 

Новото класиране влиза в сила в понеделник, 29 юни 2020 г., и ще бъде преоценявано въз основа на епидемиологичните показатели, тъй като те се формират.

 

 

Следователно гражданите, които възнамеряват да пътуват до Кипър от България от 29 юни 2020 г. нататък, трябва да са преминали лабораторен тест от призната лаборатория най-малко 72 часа преди заминаването и да притежават Удостоверение, че за доказване на отрицателен PCR за COVID-19.

 

Освен това до неделя, 28 юни 2020 г., всички пътници, пристигащи от летищата в България, ще бъдат подложени на лабораторни изследвания при пристигане в Кипър, независимо от проверката на извадката, извършена на пътници от категория А и Б.

 

Твърде вероятно е след мерките, които предприемат Кипър и други държави, кепенците пред българите да хлопне и Гърция, където повечето от нашенци избират да почиват… Това определено ще бъде удар не само по плановете им за лятна ваканция, а и във финансово отношение.

 

 

След Кипър, който въведе задължителни PCR-тестове за пристигащи от България, и Румъния се притесни от обстановката у нас.

 

 

 

 

Снощи румънският премиер Лудовик Орбан заяви, че който иска да замине тези дни на почивка в България, може да го направи спокойно, но онези, които са планирали ваканцията си след една седмица, ще трябва да направят справка в сайта на Националния институт за обществено здраве, пише днес в. „Адевърул“, цитиран от вестник Сега.

 

 

 

България беше с малък резултат, под 5%, но броят на инфекциите се увеличи достатъчно много, върна се задължителното носене на маски и следим как се развива ситуацията. Засега, който иска да замине на почивка, може да го направи спокойно. Може би тези, които имат планирана почивка след една седмица, ще трябва да следят развитието на съответния показател на сайта на Националния институт по обществено здраве„, каза премиерът.

 

 

 

 

Миналата седмица Словения и Естония въведоха карантина за пристигащи от нашата страна. Снощи стана ясно, че от 25 юни здравното министерство на Кипър е преместило България от страните от т.нар. категория А, които бяха смятани за по-безопасни от гледна точка на разпространението на COVID-19, в категория Б, където са държавите с усложнена обстановка. За тях се изисква сертификат на английски за изследване за коронавируса, направен от сертифицирана лаборатория 72 часа преди полета.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024