Политика

Ревизоро: Няма желаещи за зам.-министър, защото ги арестуват постоянно

Ревизоро: Няма желаещи за зам.-министър, защото ги арестуват постоянно

 

big_12d9c

 

 

„Има проблеми, които не са решени от 2014 г. сега, ако може за един-два месеца да се решат. Оправил си два ТЕЦ-а, питат не може ли всички останали? Издал си от 100 заповеди половината, ама не може ли всички останали?

 

 

Така е с всички наши дейности. Много са натоварени хората. Предизвикателствата са големи“. Това заяви в ефира „Неделята на NOVA“ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

 

 

„Аз съм причината Славея Стоянова да се съгласи да стане зам.-министър на екологията. Това е бройка на ГЕРБ. Тогава трябваше да излъчат човек, а нямаха подходящ. Преценихме да бъде експертно лице. Тя се съгласи на сила. Аз я молех.

 

 

В продължение на 2 седмици всяка една нейна заповед се атакува. Когато си експерт, а не политическо лице, каквато и заповед да издадеш пристига другата партия и казва „Това е срещу нас”, каза още Димитров, пише Novini.bg.

 

 

 

„Исках да я използвам като зам.-министър, защото имах двама, а работата е много. Няма желаещи за позицията. Като арестуват постоянно е така. Заместникът по линия на ВМРО ще се занимава с водите, с отпадъците, с Изпълнителната агенция по околна среда и още няколко неща.

 

 

 

Заместникът по линия на ГЕРБ ще отговаря за международното сътрудничество, Националната служба за защита на природата и всички заповеди за защитени зони”, поясни той.

 

 

 

„Отговаряме за 52 язовира. Цялата държава иска да се закачи непременно към тях. Имаше 8 проблемни. През цялото време питахме МОСВ къде е водата”, каза още Димитров.

 

 

 

 

„Направили сме проверка на всички фабрики, които се занимават с акумулатори, за да видим къде са отишли тези отпадъци, защото не са излизали в чужбина, но ги няма и по площадките. Криминална е дейността. Къде е заровена, колко е количеството и кой ще го изнесе в чужбина?”, пита екоминистърът.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024