ОБЩЕСТВО

Светла Петрова: Част от мерките бяха малоумни. Може ли Бойко Борисов да ме спаси повече от Господ?

Светла Петрова: Част от мерките бяха малоумни. Може ли Бойко Борисов да ме спаси повече от Господ?

 

big_31_7

 

 

Журналистът Светла Петрова се изказа критично към мерките срещу коронавируса у нас. Тя бе гост в предаването „Крум Савов Live“ по „7/8 ТВ“.

 

 

„Истината е, че има много въпросителни за тази така наречена епидемия и така наречена пандемия. Ами ако нямаше медии, как би протекло всичко това или пък ако медиите функционираха както преди? Просто нямаше да има такава епидемия. Ако се съди и по това, което стана в България – броят на заразените, на починалите, това по никакви стандарти не отговаря на определението за епидемия. В същото време вижте какво стана в Западния свят. Така че не може да има еднозначно мнение. Но част от мерките и забраните бяха буквално малоумни. Като това да не ходим в паркове и градини, това просто е извън всякакъв коментар“, каза тя.

 

 

„За мен определено такова нещо нямаше. Аз по-скоро съм привърженик на другата теория – че това беше някакъв експеримент за това как се управлява света през страха и през телевизора. И се видя, че този експеримент беше успешен. От тук нататък това нещо може да се повтаря, хората да бъдат манипулирани, защото се видя, че съвременният човек, който е втренчен в хедонизма си, в забавлението си, много се страхува това да не му бъде отнето. Когато го заплаши такова нещо той е готов да се затвори. Всеки си поема отговорността за живота, а тука се опитваха да ни спасяват. Сега може ли Бойко Борисов да ме спаси повече от Господ?

 

 

 

Забраниха ми да отида на Цветница, на Великден в църквата. Това беше една имитация. Те на практика ги затвориха храмовете. Бяха почти празни църквите, защото след такова облъчване от медиите хората си останаха вкъщи. А премиера се тупаше по гърдите, че не ги затворил. Истината е, че в Гърция храмовете ги затвори държавата. Няма как църквата да затвори храм. Държавата поема отговорността. Но тука нашия човек се уплаши да не би да му пострада имиджа от това или началника от горе да му се скара и така бяха отворени затворените храмове“, категорична бе бившата водеща на предаването „Сеизмограф“ по БТВ.

 

 

 

„Тази епидемия прикри някои проблеми и скандали в държавата, но временно. Тъкмо когато дойде тази епидемия беше гръмнала вече в нова фаза така наречената барселонска афера. Аз правя предаване в сайта на вестник „Сега“. Там ми гостува Георги Георгиев от „Боец“, които са тези, които сезираха испанската прокуратура, и каза, че те не са спрели да работят и по време на епидемията, че имат нови факти.

 

 

 

И това, което той каза в моето студио, е, че са установили, че някаква сума, и то свързана с европейските фондове, се е превъртяла през фирмите, свързани с този случай, в размер на около 1 милиард лева. Това е много повече от 5 милиона лева, нали така? Той твърди, че имат и при тях, разполагат с нови факти, че евентуално след като малко се поуталожат нещата, те ще излязат с тази фактология нова“, коментира още Петрова.

 

 

7/8

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024