Коментари

„Инструментът на Господ“ повлече Борисов към дъното

„Инструментът на Господ“ повлече Борисов към дъното

 

instrumentat-na-gospod-povleche-borisov-kam-danoto-1

 

 

 

След първия епизод на „Чекмеджето“, наред с възмущението си, феновете на министър-председателя бяха възхитени от мачовския стил, гангстерския дух и високия стандарт на любимия си премиер. От друга страна му съчувстваха за грозното навлизане в личното му пространство. В тази светая светих за всекиго – спалнята. Всичко показано и видяно на онези снимки ни най-малко не разклати стола на Борисов.

 

 

 

Още по-малко това стори грозната му изцепка за председателя на Народното събрание. Напротив. Почитателите на премиера искат да го чуват и виждат точно такъв. Първичен, категоричен, краен и драстичен. Повярваха и за дрона на Радев, който коварният пилот направлява и върши диверсии в личните покои на любимия ръководител.

 

 

 

Всичко това можеше да мине и замине, а на хоризонта не се задаваше нищо, което да събори господарството на премиера върху държавата до края на прословутия мандат, за който знаем, че е въпрос на живот и смърт да бъде завършен. Иначе – срам и позор. Дори коронавирусът взе, че ни повтори, което още повече трябваше да сплоти народа около основния приоритет – да оцелем и да възстановим „счупената“ икономика.

 

 

 

 

Тук обаче на сцената вместо изхабения от няколкомесечна употреба ген.Мутафчийски, не излезе друг от Щаба за борба с коронавируса, а немирното дете на прокуратурата – Иван Гешев. И направи най-безумната глупост, сътворявана през последните години – обяви война на президента. Който, до този момент, играеше ролята на безобиден, но единствен отдушник на недоволните от управлението. За него обаче бяха гласували 2,5 млн българи. Изтърпял ред унижения и подигравки покрай „скопените“ си правомощия и връщаните на конвейер вето след вето, Радев дори бе свил изявите си до минимум.

 

 

 

Тук обаче самопровъзгласилият се за „Инструментът на Господ“ главен прокурор страшно загори тенджерата. И от опита му да унижи президента с арестите на приближените му и изваждане на разговорите им, се понесе отвратителна воня. Ама такава воня, че с нож да я режеш. Като човек на честта Радев не си замълча, а направи обръщения към народа, които нито един президент досега не си бе позволявал. Пламналата искра изкара хората на улицата. Вече не заради президента – за цялостно творчество на правителството и прокуратурата. И за бъдещето.

 

 

Липсата на мяра у Гешев и неспособността да вижда последствията от действията си авансово, а не постфактум, повлякоха кабинета към дъното. Класическо самоубийство от глупост, изпълнението на което бе отложено за известно време поради безпределната наглост на министър-председателя и коалиционните му партньори.

Спусъкът така или иначе вече е натиснат…

 

 

 

 

Милен Ганев, Факти БГ

 

https://m.fakti.bg/mnenia/493125-instrumentat-na-gospod-povleche-borisov-kam-danoto

Коментари

More in Коментари

bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024