Политика

Борисов: Само нашата отговорност ни задържа. След 3 месеца никой няма да ще да сяда и да обяснява

Борисов: Само нашата отговорност ни задържа. След 3 месеца никой няма да ще да сяда и да обяснява

big_31_6

 

 

 

Предстоят изключително трудни месеци. Не му завиждам на този, който си мисли, че това е лесна работа. Това обяви на брифинг Бойко Борисов.

 

 
„Аз на колегите им казах – само нашата отговорност ни задържа. Само след 3 месеца никой няма да ще да сяда и да обяснява. Ще свършат тези пари, браншовете няма да се подобрят. Напротив, тогава няма да има в тези сектори, които работят в летните месеци. Те затова не казват нищо на протестите, говорят в имагинерни величини – искаме това, това, това, но… Накрая всичко опира до сметката, до парите, до това къде колко ще отидат коментира още той.

 

 
„Ще цитирам синдикатите и работодателите България продължава да стърчи с… втори сме по най-нисък дефицит. След нас вече дефицитите са минус 5, минус 6. Това, което отчете ЕС, миналата седмица е 8,6 процента спад на БВП на Европа като цяло. Има държави и сектори, които са с минус 20 процента.

 

 

Искаме да минимизираме тези щети, които следват в голяма част от секторите. Затова и винаги казвам – ваксина, лекарство, това би помогнало много. Съжалявам, че няма отговорни хора, които да седнат и да кажат – добре, политиката си е политика, но какво правим нататък. Как ще се измъкнем от това, ако се случи това, това, това и това. Имаме и зелена сделка, която идва, доста документи по върховенството на закона, които трябва да се приемат. Всичко е обвързано с новата финансова рамка“, каза още той.

 

 

 
„Единственият шанс е с компромиси и единена нацията да минем през този период. Най-лесно ще е на този, който е извън правителството в следващите месеци. Защото може да критикува всичко и за всичко ще бъде по-лошо. Няма да има за нито едно нещо по-добро. И както животът е показал – след 3 месеца почваме отново да мислим по друг начин. Трябва ли да си го причиняваме?“, заяви още премиерът.

 

 

 

„Огромната част от хората не са на протест, а работят“, каза Борисов.

 

 

Борисов отговори на въпрос за протестите, който му бе зададен на пресконференцията, на която обяви мерките.

 

 

„Винаги съм казвал, че протестът е една чудесна форма, за да се види, че има демокрация и хубаво е когато протестите са адресирани към даден тип вземане на решения. По върховенството на закона има Висш съдебен съвет, по който ние никога не се изказваме по тема съдебна система.

 

 

 

Що се касае до мерките, които сега прилагаме, това е вследствие на разговори с работодатели, синдикати, и както и да се развият протестите ние сме длъжни да ги вземаме тези решения, за да могат да се изпълняват. Това очакват огромната част от хората, които не са на протест, а работят. Така че с цялото ми уважение към тези, които го правят“, каза той.

 

 

„Към този момент няма да ползваме заем, а ще ползваме мазниниките, които имаме във фискалния разерв. За съжаление, пандемията продължава да нараства със страшна сила. Надяваме се да намерят ваксина“, каза още той

 

 
„Отговорих за протестите. Вижте, милиони хора чакат, браншовете чакат да им се осигурят по-добри условия тези 30-40 дни още летен туризъм, след това за зимния, тези в IT, туризма има 9-10 милиона и за тях. Огромна работа има да се върши. Надявам се,че като всяко едно нещо, и протестите трябва да спазват закона“, коментира още той.

 

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024