Политика

Взели сме всички мерки за мача: 12 000 ще седят мирни през ред и седалки, няма да скачат и да се прегръщат

Взели сме всички мерки за мача: 12 000 ще седят мирни през ред и седалки, няма да скачат и да се прегръщат

big_1569

 

 

Тази вечер от 19:15 часа 12 000 души ще могат да гледат Купата на България по трибуните на Националния стадион „Васил Левски“. Привържениците на ЦСКА и „Локомотив“ (Пловдив) ще бъдат разпределени по равно в секторите.

 

 

 

Всички доктори ще се съгласят, че на закрито е по-опасно, отколкото на открито. Зрителите  ще са през ред и през седалки, за да се осигури необходимата дистанция. 

 

 

 

„Ще се следи стриктно за спазване на всички мерки. Професионалната футболна лига в случая носи пълната отговорност за организацията на срещата. За останалите мачове – отговорни ще са домакините”. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщава NOVA.

 

 

„На пръв поглед тази бройка звучи стряскащо, но трябва да се съобразяваме с капацитета на стадиона. Причината да се разреши такава бройка е, че капацитетът му е 44 000, което означава, че сме допуснали по-малко от 30%”, коментира още той.

 

 

Кралев направи сравнение с мероприятията, които се провеждат в закрити пространства. „При всички останали мероприятия на закрито се допускат до 50% от капацитета на помещенията. Няма медицински специалист, който да не се съгласи, че събитията на закрито са далеч по-опасни от тези на открито”, каза той.

 

 

 

По думите му стадион „Васил Левски“ ще бъде отворен достатъчно рано, за да могат феновете да се настанят спокойно и да няма струпвания. Кралев призова феновете да спазват всички въведени мерки.

 

 

„Много се коментира и фактът, че в други държави се допускат хора по стадионите. 15 държави са избрали да се играе футбол пред публика”, посочи още той.

 

 

 

 

Спортният министър призна, че неспазването на мерките за финала може да доведе до сериозни последствия. И предупреди – ако се случи това, ще се мисли за тотално спиране на феновете от стадиона, но след консултация със здравните власти.

 

 

 

„Трябва да се научим да живеем с вируса. Вирусът няма да си отиде за месец или два. Трябва да сме дисциплинирани. Налага се да убедим хората, че трябва да променят начина си на живот и навиците си, за да запазят себе си”, категоричен бе Кралев.

 

 

 

Относно обвиненията към Григор Димитров за това, че първата ни ракета е виновен за заразата с коронавирус сред тенис елита, Кралев коментира: „Разбира се, че Джокович е икона в Сърбия и там всячески се опитват да намалят неговата вина. Най-лесно беше да обвинят Григор”.

 

 

 

„Сърбите обвиняват Григор. Целият свят обвинява организаторите. Започват вече да обвиняват и сръбското правителството. Фактът, че всички контакти на Григор от първа линия не са заразени, показва, че той се е заразил там”, коментира още спортният министър.

 

 

Нова тв

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024