Политика

Гарнизов към Христова: ”Фотографиите” на площада искат оставка, мила. Борисов е омръзнал, вие също

Гарнизов към Христова: ”Фотографиите” на площада искат оставка, мила. Борисов е омръзнал, вие също

2323
Сблъсък в ефир между Васил Гарнизов и Антоанета Христова по линията улица-власт. Основна тема на спора бе кой стои зад протестите и има ли втори и трети план зад исканията на демонстрантите.

Исканията на протестиращите не са диалогични в своята същност. Те казват – махнете ги, пък тогава ще говорим какво искаме.

 

 

 

 

Президентът още от началото на мандата си има желанието да превърне държавата в президентска република. Трябваше му начин да легитимира това свое искане. Протестът е готвен много отдавна. Трябваше да се съчетаят „звездите“, за да се извадят повече хора.

 

 

Това посочи Христова пред bTV.

 

Гарнизов обаче опонира – разговорът е в друга посока. Според него трябва да се говори за съществуващата прокурорска република, а не за „фиктивно измислената президентска република“.

 

 

 

„За президентска република се говори на периоди. Това не може да е централна тема нито на правителството, нито на улицата, нито при нас. В момента има действаща прокурорска република – независимо кой, как и къде е избран, главният прокурор остава някак без надзор и излиза от сенчестите коридори, в които трябва да му е работата. Истинският прокурор събира доказателства и ги дава на съда“, отсече Гарнизов.

 

 

 

 

Разрази се остър спор. Христова го обвини, че няма конкретни данни, а говори за фотографиите си от улицата, а Гарнизов отсече – Вие си се занимавайте с втори и трети план. Фотографиите на площада искат оставка, мила. Борисов е омръзнал, вие също.

 

 

 

 

„Три оставки иска протеста, а получава други четири или пет. Моето впечатление е, че между двете страни власт-улица няма диалог. Ако беше “Борисов 1” или “Борисов 2”, щеше да се прояви гъвкавост и силно политическо чувство и щеше да постъпи по друг начин. Сега това не е на лице“, посочи Гарнизов.

 

 

 

 

Христова посочи част от новите рокади в кабинета като „добро попадение“.

 

„Струва ми се, че изборът на проф. Петков е добър – той беше част от щаба, чест говорител е по медиите. Другите предложения будят въпроси. Почти няма човек, който да не бъде убеден, че министърът на туризма трябва да бъде сменен. Питанката е причината – дали се осъзнава“, заяви Христова и допълни, че смяната на министър Ангелкова е победа за Валери Симеонов.

 

 

„Защо се правят тези промени? Защото има протест. Улицата има искания и един вид премиерът Борисов показва, че чува и че е гъвкав. Но изглежда между двете страни няма чуваемост – примерът грешно е чул. Улицата иска три неща – неговата оставка, тази на Гешев и отстраняването на Пеевски от властта“, посочи Гарнизов.

 

Би ти ви, Фрог

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024