Политика

Гешев: Бобоков е излъгал, че няма комуникация с президента. Не съм виждал такава с Борисов

Гешев: Бобоков е излъгал, че няма комуникация с президента. Не съм виждал такава с Борисов

 

big_big_ed091

 

 

 

Проблемът на българската държава е, че в затворите най-често са социално слаби хора. Проблемът е, че не влизат хора, които разполагат с власт и пари, в затвора, коментира още Гешев, пише „Епицентър“.

 

 

 

Целта на съвместните действия на Прокуратурата и МВР е резултатите от борбата с битовата престъпност да са добри. Ние не можем да оправим проблемът с образованието и безработицата, но можем да намалим нивото на престъпността. Това каза главният прокурор Иван Гешев на посещение в Гоце Делчев.

 

 

 

„Когато знаеш, че в някои градове ще дойде главният прокурор, вътрешният министър, главният секретар на МВР, някой би трябвало да се замисли“, коментира Гешев.

 

 

 

Относно Пламен Бобоков Гешев коментира, че не следи творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица и не е видял комуникацията на Бобоков и премиера Бойко Борисов. „Дали ще има бъдат повдигнати нови обвинения могат да кажат само наблюдаващите прокурори“, каза още той.

 

 

 

 

„Ако отидете във всеки един затвор всички ще кажат, че са невинни, че са репресирани, че е от резултат на съдебна грешка. Проблемът на българската държава е, че в затворите най-често са социално слаби хора. Проблемът е, че не влизат хора, които разполагат с власт и пари, в затвора“, коментира още Гешев.

 

 

 

 

 

„Не съм видял какви чатове е извадил обвиняемият Пламен Бобоков, защото не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица.“

 

 

 

Така главният прокурор Иван Гешев коментира показаните от бизнесмена днес чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов. Той допълни, че към момента няма нови обвинения по делото „Бобокови“.

 

 

 

Той уточни, че не се е запознал с новата порция съобщения, разпространени от обвинението, на които се вижда комуникация между Бобоков и с потребителите Prezident – Rumen Radev и Desi Radeva. „Това означава, че Бобоков е излъгал г-н Хекимян и bTV, че няма комуникация с президента на Републиката, възможно е да има и с премиера – и какво от това. След като той смята, че е нормално да комуникира с президента, явно е нормално и с премиера“, заяви Гешев.

 

 

 

 

Анализът на мобилните устройства е над 260 GB, „Война и мир” е около 5 GB. Продължава анализът на събраната информация. Знам, че има информация за всякакви лица, на всякакви позиции в държавата. Бобоков е признал, че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие. Говорил е за връзки и как се осъществява влияние. Той е признал за паралелна държава, в която, едва ли не, той участва“, посочи обвинител №1.

 

 

 

 

Той уточни, че прокуратурата се бори хора с пари да си купуват медии, политици и партии, за да крадат безнаказано. По думите му обвиняемите могат да имат различни версии, за да се оправдаят.

 

 

 

 

Версии, че са били дисиденти и са започнали от „Магурата“ (б.р. главният прокурор визира изказване на Васил Божков). Аз не си спомням г-н Желю Желев и г-н Дертлиев да са започнали от „Магурата“. Могат да излязат с версия, че са водели протестите срещу мръсния въздух в Русе, други залагат някакви теории за джуджета (б.р. разследването на Антикорупционния фонд, наречено „Осемте джуджета“), не дай си Боже, да стигнат и до десет малки негърчета“, каза още главният прокурор.

 

 

 

 

 

Гешев коментира, че всички осъдени престъпници твърдят, че са невинни и репресирани от прокуратурата, а присъдите им са резултат от съдебна грешка или фалшифицирани доказателства.

 

 

 

 

От тези медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, свързани с подсъдимия Донев, свързани с др. лица – говорят за справедливост. Съветвам българските граждани да гледат кой какво прави, а не какво пише“, допълни главният прокурор.

 

 

 

 

Специализирана акция срещу битовата престъпност се провежда в Гоце Делчев. На място е и главният прокурор Иван Гешев. По думите му целта е да се ограничи конвенционалната престъпност в цялата страна.

 

 

 

 

Посещаваме градове, където са извършени престъпления, да дадем знак на тези, които извършват такива престъпления, че не е здравословно да извършват тази дейност. Не всички ще се съобразят, с престъпността никой не се е преборил. Но когато знаеш, че на другия ден ще дойдат главния прокурор, министъра на МВР и главния секретар – някои от тях ще се замислят. В едни други години това се наричаше превенция“, отбеляза Гешев.

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024