Политика

Дончев: Правителството ще стои „докато има нужда, докато се скъса връзката с българското общество“

Дончев: Правителството ще стои „докато има нужда, докато се скъса връзката с българското общество“

big_2eab

 

 

Откога има корупция в България, тя е хронично заболяване и големият проблем е, че сме се научили да живеем с нея. Българското общество и държава трябва да се справят с нея. Така започна изказването си вицепремиерът Томислав Дончев в пленарната зала по време на дебата за вота на недоверие, пише Novini.bg.

 

 

„Голямата тема е има ли такова мнозинство тук? Рестарт на демокрацията означава временна сърдечна недостатъчност на българското общество. Докога ще стои българското правителство? Докато има нужда, докато се скъса връзката с българското общество“, заяви той.

 

 

Дончев завърши с думите: И както е казал великият Аристотел, не Гьоте, а великият Аристотел: „Не е най важно да спечелиш войната, най-важно е да организираш мира“.

 

Петият вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов ще се гласува в сряда сутринта на редовното заседание на парламента. Днес депутатите успяха да приключат дебатите по мотивите за внасянето му в рамките само на 2 часа. БСП поиска отлагане заради това, че премиерът е в Брюксел, но мнозинството отхвърли предложението.

 

 

 

 

Дончев успя да ядоса опозицията с думите, че корупция в България имало от 100 години. „Българското общество и държава трябва да събере сили, да приключи с това хронично заболяване, каквото и да коства. Корупцията не се бори с думи, не се бори с хайки. Тя се бори с институции и закони.

 

 

 

Уважаеми дами и господа народни представители, какво не ни достига при условие, че и институциите, и законите са ни взети от практиката на най-развитите държави. Някои от текстовете са буквално копирани. Какво не ни стига? Няма да влизаме в режим на колективна психотерапия.

 

 

 

Къде е това мнозинство тук, което ще има воля и сила да използва институциите и законите, има ли такова мнозинство? Не говоря за ляво, дясно, либерално, консервативно.Корупция в България има от 10, от 20, от, 30, от 40, от 60, от 100 години“, обяви Дончев.

Политика

More in Политика

пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024