Политика

Еuronews: Българите се срамуват от управниците си

Еuronews: Българите се срамуват от управниците си

protest_16_1
”Срам ме е от нашите управляващи, поведението им и арогантността им”, посочва в цитат Euronews. Международната медия активно следи ситуацията с протестите срещу властта у нас.
За тях вече са писали и медии от ранга на Financial Times, Reuters, New York Times, Франс прес.

Хиляди протестиращи заливат за пореден път улиците на България заради корупцията във властта. Исканията им са за оставката на премиера Бойко Борисов и партията му, както и тази на главния прокурор, пише 19min.bg.

 

 

 

“Тук съм защото ме е срам. Срам ме е от нашите управляващи, тяхното поведение, арогантността им. Това трябва да се промени”, заявява една от протестиращите пред Euronews. По думите на един от организаторите на протестите Арман Бабикян една от основните цели е предизвикването на предсрочни избори. “След това можем да се концентрираме върху сериозни предложения за промени в Конституцията и нещо повече. Най-вече – искаме оставката на премиера и главния прокурор”, казват протестиращи пред изданието.

 

 

 

Протестите избухнаха в началото на юли, след като тежко въоръжени служители по сигурността нахлуха в офисите на президента Румен Радев, отявлен критик на управляващите и корупцията във властта. Радев обвини Борисов, че има връзки с олигархията. “България трябва да стане държава, в която има върховенство на закона по западноевропейски модел.

 

 

 

Говорим за това от 30 години, което е малко или много целия ми живот”, посочва друг протестиращ пред европейскта медия. Изданието цитира изследването на Transparency International, където България е наредена като най-бедната и корумпирана страна в ЕС. „Тази седмица Борисов оцеля при вот на недоверие в парламента – петият откакто правителството дойде на власт“, напомня статията.

 

 

Фрог нюз, 19 минути

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024