ОБЩЕСТВО

Задължителни ПСР тестове на Кулата за всички влизащи в Гърция заради заразените българи на о. Тасос

Задължителни ПСР тестове на Кулата за всички влизащи в Гърция заради заразените българи на о. Тасос

 

shok-na-kulata-garcia-vavede-zadaljitelni-psr-testove-za-vsichki-vlizashti-1

 

 

Гърция затегна пропускателния режим през ГКПП „Промахона“, където от днес се извършват задължителни ПСР тестове на всички влизащи в страната без изключение.

 

 

 

Решението на Националната здравна организация е в резултат на увеличените случаи на COVID-19, които на 80% са регистрирани на граничните пунктове на влизащи граждани в Гърция, предава „Труд“. За последните 24 часа гръцките власти обявиха 27 нови случая на коронавирус, 14 от новозаразените са туристи, тествани при пристигането им в страната.

 

 

 

 

На остров Тасос и в Пангео са регистрирани 6 случая при туристи от България и Сърбия. Четирима от тях вече са настанени в карантинен хотел.

 

 

 

Става дума за сръбски граждани. За останалите двама се предполага, че са български граждани, които са пожелали да се върнат в родината си, вместо да бъдат оставени под карантина в Гърция, за което са получили разрешение от компетентните органи.

 

 

 

 

Четирима туристи на гръцкия остров Тасос са дали положителни проби за COVID-19, съобщава елинското топ издание „Екатимерини“. Според местни медии в северната част на страната това са първи случаи на болни туристи на острова. Властите посочват, че заразените са пристигнали от България и Сърбия. Те са установени след направени PCR тестове на границата при влизане.

 

 

 

 

„Преминаваме през тежък туристически сезон за Тасос. За пристигащите туристи е задължително да спазват противоепидемичните мерки. Към всяка ситуация подхождаме индивидуално и с отговорност“, написаха във фейсбук от градската управа на Тасос.

 

 

 

Конкретно на ГКПП „Промахон – Кулата“ първо се проверяват паспортът и QR кодът, след което превозните средства се паркират отстрани и всички пътници излизат от тях, за да бъдат тествани.

 

 

 

След направения тест продължават своето пътуване. При установена положителна проба на пътник влязъл на територията на Гърция, той се открива според информацията подадена в QR кодът.

 

 

 

 

На останалите гранични пунктове „Маказа“ и „Ексохи“, където могат да преминават гръцки граждани, чужденци с документи за работа и собственици на имоти,, тестове не се правят.

 

 

 

Според информация, правителството е категорично в решението си да бъде оставен като основен вход само ГКПП „Промахон“.

Една от причините е увеличения брой на заразени от COVID – 19 в съседните балкански страни.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024