Политика

Ненков: И аз съм протестирал, но такива блокади няма никъде по света. С БТР-и ли да ги разчистим?

Ненков: И аз съм протестирал, но такива блокади няма никъде по света. С БТР-и ли да ги разчистим?

 

 

big_33

 

 

 

И аз съм протестирал, но такива блокади като при нас няма никъде по света. Дори когато протестираш, трябва да има граници. Осъждаме това, което се случва, заяви на пресконференция зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

 

 

 

Той изрази възмущението си от намеренията да се блокират магистрали и възлови пътища в страната. И подчерта, че опъването на палатки на възлови места, не е  „разумен начин на диалог“.

 

 

 

„Не може малцинството са определя какво да се случва в държавата. Точно поради тази причина има демокрация и избори. На избори се решава кой трябва да управлява и кой има правото, след полученото от хората доверие, да определя дневния ред. затова категорично осъждаме това, което се случва. Опитите за затваряне на възлови кръстовища са за сметка на другите граждани“, категоричен бе Ненков.

 

 

 

 

Целта на протестиращите е да се стигне до агресия, да се провокира полицията, подчертава зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ. Но обеща такова нещо да няма.

 

 

 

„Слава Богу, до този момент колегите от полицията не са се подали на това напрежение. Искам смело да заявя на хората, които се опитват да налагат волята си по този начин, че няма да получат тази агресия, която е тяхна цел. Те трябва да знаят, че всички останали граждани имат своите права, защото моята свобода и свободата на всеки да изразява волята си свършва дотам, докато не нарушава свободата на другите хора. Няма как да се съгласим, че това е един мирен протест. Мирни протести има пред парламента и многократно е имало. Мирни протести има пред Министерски съвет и Президентството, но тук говорим за блокиране на един двумилионен град“, продължи той.

 

 

Нали не очаквате държавата да разчиства протестиращите с БТР-и, възмути се той в отговор на журналистически въпроси.

 

 

 

Трябва да има някакъв конструктивизъм, не може искането да бъде само „Оставка!“ С кого да преговаря премиерът, продължи Ненков.

 

 

 

 

Александър Ненков подчерта, че партийният интерес на ГЕРБ е да има предсрочни избори, защото те носят политическата отговорност.

 

 

 

 

В началото на срещата си с медиите Ненков обясни кое я е предизвикало.

 

 

 

„Правя това изявление във връзка с опитите на някои хора в интернет цял ден да измият срама на това, което се случи с една дама на Орлов мост, която имаше неблагоразумието да изрази своята позиция относно блокажите на възлови кръстовища в град София. Най-отговорно заявявам след консултации с всички областни ръководства на ГЕРБ в цялата страна – жената не е, нито е била член на ГЕРБ“, обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

 

Възрастната жена, която беше нападната от пиара на осъдената за подкуп бивша кметица на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева – Петър Кърджилов, не е член на ГЕРБ.

Той отсече, че въпросната дама не е партиен провокатор.

 

 

„Уважаваме правото на всеки да протестира, но това не трябва да е за сметка на другите граждани. Не може малцинството да диктува на мнозинството и заради това ГЕРБ осъжда опитите за затваряне на възлови кръстовища в столицата, защото те са за сметка на другите граждани“, коментира той, пише dnes.bg.

 

Сроред Ненков целта на блокирането на възлови кръстовища в София, след които и ключовия Орлов мост, е да ескалира напрежението и да се стигне до агресия.

„Всички останали граждани имат своите права и свобода“, отсече той.

Според него полицията реагира адекватно на случката, в която Петър Кърджилов бе отведен в Първо районно управление на СДВР, където е задържан.

Задържана там е и нападната възрастна.

 

 

 

 

Ненков настоя, че е нужен диалог с протестиращите, защото не е моментът държавата да остане без управление на фона на задаващата се тежка криза и подготовката а приемането на бюджета за следващата година.

„На нас може би ще ни е най-лесно сега да отидем на избори, но това означава абдикация“, смята той.

 

 

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024