ОБЩЕСТВО

Хиляди окупираха Министерски съвет! ВИДЕО

Хиляди окупираха Министерски съвет! ВИДЕО

big_big_32_1_1_55a

 

 

 

Контрапротест в София няма. Привържениците на ГЕРБ заминаха с автобусите, с които бяха докарани от провинцията.

 

 

 

В момента хиляди протестиращи скандират „Мафия“ и „Оставка“ пред Министерски съвет.

 

 

 

 

Малко по-рано ескалира напрежението по улиците на София. Граждани от протестиращите срещу управлението на Борисов се събраха около автобусите с хора, с които пристигнаха в София привърженици на ГЕРБ за контрапротест в подкрепа управлението. Много от хората финтираха полицията по заобиколни пътища. при тръгването на един от автобусите бяха хвърлени бутилки с минерална вода, а полицията реагира незабавно.

Протестиращите против властта първо целиха тръгващите рейсове, след това наобиколиха спрелите и все още не тръгнали автобуси и се опитваха да влязат в тях..
.

Малко след паметника на Левски протестиращи велосипедисти спираха автобусите на пешеходна пътека. Полицията успя да ги разгони.

 

Разобличихме,  че хората на ГЕРБ садокарани с автобуси от страната, каза пред журналисти една от велосипедистките.
.

Напреженито ескалира ще повече.  Бяха арестувани трима души. Единият от арестуваните е  ритнал полицай. Отведени са с полицейска кола.
.

 

Хаос има и на кръстовището на „Дондуков“ и „Раковски“. Не спира вербалната агресия между различнитте групи протестиращи. Подкрепящите Борисов са затворени в автобусите.
.

 

В един момента протестиращите  започнаха да скандират „!Убийци!“ срещу полицаите, които свалиха каските си.  Бурни викове „Оставка!“ бе насочен към кордона с полицаи.

 

 

Ето как изглеждаше паркингът зад народното събрание днес
.

 

 

 

Вжте кадри от протеста на Орлов мост:
.
Снимки: БГНЕС

 
.

.

.

 

 

 

 

МВР излезе с официална информация за двата протеста в центъра на София, съобщава Novini.bg. Както е известно, бе направен опит за сблъсък между двете групи -привържениците на Радев и тези на правителството. Имаше и сблъсък с полицаите.

 

 

„Около 19.50 е възникнало напрежение. Участници в митинга пред сградата на „Дондуков“ 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца. Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на „Дондуков“ 1, част от събралите се пред „Дондуков“ 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

 

 

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на „Дондуков“ 2) са нанесли щети на два автобуса. Екипи на СДВР  продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред“, съобщиха от пресцентъра на Вътрешното министерство.

 

 

Напрегнатият ден в София днес започна със събирането на привърженици на президента Румен Радев заснаха в късния следобед на „Дондуков“ 2. Около 19 ч. пред Министерския съвет дойдоха привържениците на ГЕРБ и правителството. Те си тръгнаха към 20.30 ч., след като при тях слезе и премиерът Бойко Борисов.

 

 

 

В това време обаче група от протестиращите пред „Дондуков“ 2 тръгна по посока на храм-паметника „Ал. Невски“ – там, откъдето трябваше да бъдат извозени привържениците на кабинета. Имаше обидни квалификации, замервания по автобусите.

 

 

Фрог нюз, Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024