ОБЩЕСТВО

Гешев: Живея в държавен имот по препоръка на всички служби за сигурност

Гешев: Живея в държавен имот по препоръка на всички служби за сигурност

 

big_Ivan_Gesshev

 

 

Главният прокурор Иван Гешев обяви в интервю за „Нова телевизия“, че живее в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност, пише „Дунав мост“.

 

 

Повод за коментара му станаха внесени в Министерския съвет въпроси на инициаторите на протестите от Отровното трио за това на какво основание той живее в резиденция „Бояна“.

 

 

„Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, включително и Националната служба за охрана. Семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно. Под този храст няма да излезе заек“, каза Гешев.

 

 

Той обаче избегна конкретен отговор и обяснение дали този имот наистина е в резиденция „Бояна“. Гешев не беше питан ако това е така, какви са пазарните цени на такъв имот.

 

 

Въпросите къде живее Гешев бяха зададени от адвокат Николай Хаджигенов в началото на седмицата преди да започне поредната вечер на антиправителствени протести.

 

 

„По силата на каква нормативна уредба е разрешено обитаването на дом №5 в резиденция „Бояна“ от Иван Гешев? Имал ли е друг главен прокурор такава привилегия? Извършен ли е ремонт преди нанасянето на Гешев и на каква стойност?

 

 

Проведен ли е търг за ремонта и кой го печели? Охраняван ли е Гешев от БЗС в периметър на НСО? От бюджета на прокуратурата ли е платен ремонта на дом №5″, са въпросите, които Хаджигенов е изпратил до Министерския съвет.

 

 

Напоително интервю в ефира на Нова телевизия даде главния прокурор Иван Гешев. В него той категорично заяви, че държавното обвинение проверява “крадливи български политици и държавни служители, които са нарушили преди доста време служебните си задължения и са приватизирали, откраднали незаконно държавна собственост”, а не частни бизнеси.

Главният прокурор заяви още – държавното обвинение е в готовност да даде своето становище по предложените промени в конституцията, ако такова бъде поискано.

 

 
“Това е политическият дневен ред. За мен са важни въпросите за българските граждани, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни шофьори, както и много други въпроси, които българската прокуратура е поставила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако поискат становище от прокуратурата, ще дадем своето становище“, посочи Гешев и допълни, че институцията няма отношение към темата.

 

Нова тв, Дунав мост

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171544294712064

Трагедия! Наш спортист почина само на 38 години

май 11, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024

Топ 5 тенденции в онлайн казината през 2024 г.

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024