ОБЩЕСТВО

Ден 24! Хиляди отново викаха ”Оставка” пред МС… СНИМКИ/ВИДЕО

Ден 24! Хиляди отново викаха ”Оставка” пред МС… СНИМКИ/ВИДЕО

protest_bojkov

 

Хиляди хора отново се събраха на протест в столицата. С възгласи ”Оставка” те потвърдиха за пореден път исканията за оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

 

 

От сряда „Орлов мост“ и „Триъгълника на властта“ (площадът пред президентството, Министерски съвет и бившия партиен дом) са блокирани от демонстранти, които са опънали палатки и шатри

 

 

 

 

 

Майки на деца с увреждания от гражданската инициатива „Системата ни убива“ поеха на автошествие под наслов „Борисов, тук сме!“ от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя. Тяхното искане е оставка на кабинета, без да се водят каквито и да било преговори.

Отровното трио са направили и „Кодекс на блокадите“, според който са недопустими и неприемливи употребата на алкохол, наркотични вещества и агресия по време на протестите.

Хронология на протеста: 

 

 

 

21:35 ч.: Протестиращите тръгнаха към „Орлов мост“. 

21:08 ч.: Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“, които организираха автошествие и отидоха пред дома на премиера Борисов в Банкя, се присъединиха към протестите пред президентството. Демонстрантите ги посрещнаха с аплодисменти.

 

 

Снимка: Иво Божков

Снимка: Иво Божков

20:53 ч.: Мъж в работни дрехи се опита да провокира протестиращите, но безуспешно, тъй като беше изведен от фонтана пред президентството, където е трибуната на демонстрантите.

20:49 ч.: „Казват, че няма способни хора, само те ли са способни? Тези престъпници трябва незабавно да си подадат оставката, всеки ден ще става по-зле. Ще ги чакаме тук сред нас“, каза проф. Велислав Минеков от Отровното трио.  

 

 

 

20:42 ч.: Стана ясно, че един от протестиращите е обявил гладна и жадна стачка. „Горд съм, че съм част от този протест. Има за какво да протестирам. Вчера стартирах моята лична позиция на протест – гладна стачка. Без храна може да се живее и седмица, и 10 дни, но без свобода не може“, каза протестиращият.

 

 

 

20:26 ч.: Някои от демонстрантите играят волейбол на жълтите павета.

19:48 ч.: Все повече хора се присъединяват към протеста.

Снимка: Елена Николова/OFFNews

19:20 ч.: Репортер на OFFNews съобщава за изведен от полицаи мъж. Според служителите на реда „той е въоръжен и е употребил алкохол“.

Снимка: Елена Николова/OFFNews

19:15 ч.: Около 200 души са се събрали пред фонтана на президентството.

Хиляди хора отново се събраха на протест в столицата. С възгласи ”Оставка” те потвърдиха за пореден път исканията за оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Около 21 часа майките от „Системата ни убива“ се върнаха от акцията в Банкя и се присъединиха към протеста. Множеството ги посрещна с аплодисменти.

 

 

 

 

По време на речите се появи провокатор, който обаче бързо бе отстранен. Мъж заяви, че е обявил гладна и жадна стачка. Някои от хората се насочиха към блокадата на Орлов мост.

 

 

 

 

Други път останаха в подкрепа на тези, които изградиха палатков лагер в т. нар. „триъгълник на властта“. Тук можете да проследите на живо какво се случва на протеста.

 

 

 

Има план тази вечер палатките пред МС да се превърнат в женско царство, защото те ще бъдат пазени тази нощ само от дами.

 

 

Фрог нюз, Оф нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024