Политика

Дончев се гъне и увърта: Възможно е да сме водили подобен разговор, не мога нито да отрека, нито да потвърдя

Дончев се гъне и увърта: Възможно е да сме водили подобен разговор, не мога нито да отрека, нито да потвърдя

 

big_2d09

 

 

Възможно е да сме водили подобен разговор, но не мога нито да потвърдя, нито да отрека, все пак става дума за събития от преди две години. С тези думи вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНТ последният разпространен запис на телефонен разговор на премиера.

 

 

 

 

Той беше пуснат вчера и в него има ругатни, вулгаризми и нецензурни реплики. В разговора между Борисов и Дончев, президентът Румен Радев е наречен „прост летец“ и „тъпанар“, за тъпанари са обявени и по-голяма част от гласуващите. Премиерът пък е бесен, че данъците за автомобилите са вдигнати преди европейските избори.

 

 

 

„Преди около две години, при планирането на бюджет 2019, много пъти сме говорили и спорили с премиера по темата за данъците за автомобилите. Възможно да сме водили подобен разговор по телефона, но аз не си спомням такъв с толкова епитети и толкова цветен. Става въпрос за разговор от преди две години“, каза Дончев.

 

 

 

Той подчерта, че не може да категоричен, защото са минали почти две години, защото такива разговори са се водили през ноември 2018 г.

 

 

 

 

Попитан дали е редно, спрямо политически фигури, да се използват епитетите, които Борисов употребява в записа, вицепремиерът отговори: „Публично такъв разговор не трябва да се води“. Той допълни, че големият въпрос е кой редовно и системно записва премиера. Попитан кой може да стои зад записите, Дончев отговори: Запитайте се кой има интерес от тази работа. /dnevnik.bg

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024